ROBERT FICO NA TITULKÁCH v Čechách aj v Maďarsku
04 | 10 | 2024 I Gabriela Fedičová

„Po ukončení vojny chce Fico štandardné vzťahy s Ruskom.“ Toto je téma, kvôli ktorej sa na titulkách českých a maďarských novín ocitol premiér Slovenskej republiky Robert Fico (SMER - SSD).

Po ukončení války chce Fico standardní vztahy s Ruskem, takto informuje portál Novinky.cz

Slovenský premiér opäť zdôraznil, že každá vojna sa skončí za rokovacím stolom. „Neveril som vlastným ušiam, keď som počul vyjadrenie českého prezidenta, ktorý výrazne zmenil postoj vo vzťahu k ukrajinskej vojne,“ uviedol Fico na tlačovej konferencii.

„Bude nám veľmi záležať na normálnych priateľských vzťahoch s Ukrajinou, ktorej prajeme, aby toto nešťastie skončilo. Je to nešťastie pre všetkých, ale naplňujú sa naše slová, ktoré sme vyslovili už tisíckrát, že to nemá vojenské riešenie,“ dodal Fico.

Podľa slovenského premiéra to potvrdzujú aj vyjadrenia mnohých politikov, ktorí už hovoria o kompromisoch. „Že Ukrajina sa musí pripraviť na nejaký kompromis, ktorý bude bolieť obe strany,“ povedal Fico.

Slovenský premiér verí, že Ukrajina zostane aj naďalej tranzitnou krajinou pre ruskú ropu. „Je obrovský tlak z Európskej komisie, aby už nič nešlo z východu smerom na západ. Nikto dnes netrápi, že my máme nejakú Družbu (ropovod Družba, pozn. red.), že máme nejaké plynovody. Každý si hovorí, nech umrie, čo sa má ruský plyn a ruská ropa voziť cez Ukrajinu na Slovensko alebo niekam inam,“ povedal Fico.

Predseda slovenskej vlády pripomenul, že v pondelok sa na Ukrajine bude konať spoločné zasadanie vlád Slovenska a Ukrajiny.

Fico odkázal EÚ: Po ukončení vojny treba obnoviť vzťahy s Ruskom, píše maďarský portál Mandiner.

Slovenská a ukrajinská vláda plánujú na pondelok spoločné zasadnutie.

„Treba nájsť spôsob, ako má Ukrajina zostať významnou tranzitnou krajinou pre suroviny potrebné aj pre Západnú Európu,“ vyhlásil Robert Fico, slovenský premiér, na tlačovej konferencii v Bratislave vo štvrtok v súvislosti s cieľmi plánovaného spoločného zasadania slovenského a ukrajinského kabinetu v pondelok.

Slovenský premiér po prijatí konsolidačného balíka, na tlačovej konferencii so lídrami koaličných strán, predstavil aj otázky, ktoré sa pravdepodobne prerokujú na spoločnom pondelkovom zasadnutí bratislavského a kyjevského kabinetu.

Povedal, že okrem realizácie humanitárnych plánov sa bude diskutovať aj o tom, akým spôsobom možno zaručiť, že Ukrajina zostane významnou tranzitnou krajinou pre suroviny potrebné pre Západnú Európu, a že tranzitné trasy cez Slovensko sa zachovajú, pretože nejde len o to, aby „Slovensko dostalo to, čo potrebuje.“ O tejto téme sa musí diskutovať, keďže Slovensko je predovšetkým tranzitnou krajinou – upozornil Robert Fico, ktorého slová citovala TASR, slovenská verejnoprávna spravodajská agentúra.

„Každá vojna sa končí za rokovacím stolom.“ Slovenský premiér vyhlásil, že Slovensko sa musí vysporiadať s obrovským tlakom Európskej komisie, aby „už nič z východu neprišlo na západ.“

Robert Fico k konfliktu na Ukrajine uviedol: „Každá vojna sa končí za rokovacím stolom“ a začína sa už dokazovať pravdivosť tých slov, že tento konflikt nie je možné vyriešiť vojenskou cestou.

Dodal, že po skončení vojny je potrebné obnoviť vzťahy s Ruskom.

„Ak vojna skončí počas mandátu tejto vlády, urobím všetko pre obnovu hospodárskych a štandardných vzťahov. Európa potrebuje Rusko a samozrejme, že aj Rusko potrebuje Európsku úniu,“ zdôraznil Robert Fico.

ŠKANDÁL V PARLAMENTE: Poslanca museli vyviesť zo sály!
Poslanca Národnej rady (NR) SR Michala Šipoša (Slovensko, Za ľudí, KÚ) museli v stredu podvečer vyviesť z rokovacej sály parlamentu. Odmietol totiž sám opustiť sálu po tom, čo ho podpredseda NR SR Tibor Gašpar (Smer-SD) vykázal po opakovaných... Čítať ďalej
02 | 10 | 2024 | Bari Zajačková/ TASR

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik

Zdieľať tento článok
Starší článok Novší článok