Peter Pellegrini reaguje na avizovanú demisiu Zuzany Dolinkovej
04 | 10 | 2024 I Gabriela Fedičová/TASR

Prezident SR Peter Pellegrini je pripravený prijať v najbližších dňoch ministerku zdravotníctva Zuzanu Dolinkovú (Hlas-SD). Chce s ňou hovoriť o dôvodoch jej avizovanej demisie. Plánuje tiež stretnutie so zástupcami lekárov, sestier a záchranárov a riešiť s nimi ich požiadavky. Avizovala to hlava štátu s tým, že následne bude informovať o ďalšom postupe.

"V najbližších dňoch som pripravený prijať ministerku zdravotníctva Zuzanu Dolinkovú a hovoriť s ňou otvorene o dôvodoch jej avizovanej demisie. Rovnako sa už na budúci týždeň stretnem aj so zástupcami lekárov, sestier a záchranárov, aby som sa priamo oboznámil s ich požiadavkami a ich pohľadom na situáciu v slovenskom zdravotníctve. Po týchto stretnutiach vás budem informovať o svojom ďalšom postupe," uviedol Peter Pellegrini.

"Zdravotníctvo je jedným z kľúčových sektorov z pohľadu kvality života ľudí, ktorú sa súčasná vláda zaviazala vo svojom programovom vyhlásení zvyšovať. Rozumiem akútnej potrebe konsolidácie verejných financií ako nevyhnutnej dani za hospodárenie predchádzajúcich vlád. Na druhej strane som však presvedčený, že zo štruktúry všeobecných ozdravných opatrení by sa mali črtať zásadné priority vlády. Avizovaná demisia ministerky zdravotníctva a jej oznámené dôvody zatiaľ napovedajú, že zdravotníctvo takouto prioritou nie je," dodal Peter Pellegrini.

FOTO Policajti ZRAZILI chodkyňu na vyznačenom priechode pre chodcov
Služobné vozidlo polície zrazilo v piatok ráno v Bratislave na riadne vyznačenom priechode pre chodcov 63-ročnú chodkyňu. Nehoda sa stala na Rusovskej ceste v blízkosti autobusovej zastávky. TASR o tom informoval bratislavský krajský policajný... Čítať ďalej
04 | 10 | 2024 | Gabriela Fedičová/TASR

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik

Zdieľať tento článok
Starší článok Novší článok