Milan Uhrík OTVORENE: Je čas normalizovať vzťahy s RUSKOM! Ide sa na tom pracovať
04 | 10 | 2024 I Jarmila Vilhanová

BRUSEL - Konečne sa to deje. Európsky parlament navrhol obnoviť dialóg s Ruskom prostredníctvom parlamentného výboru pre spoluprácu EÚ - Rusko. Túto správu oznámil europoslanec Milan Uhrík v rozhovore pre Izvestia.

Súčasná stratégia Európskeho parlamentu, v ktorej sa dialóg vedie len s ruskou opozíciou, je podľa neho neúčinná. Domnieva sa, že je potrebné komunikovať s oficiálnymi predstaviteľmi Ruska.

Treba budovať partnerstvá

Uhrík dodal, že spolu so svojím kolegom z Bulharska Stanislavom Stojanovom, ktorý zastupuje parlamentnú skupinu "Európa suverénnych národov", má v úmysle spochybniť existujúcu stratégiu výboru a zasadzovať sa za obnovenie kontaktov s oficiálnymi predstaviteľmi Ruska."Ak výbor náš návrh neprijme, urobíme si to v rámci nášho politického mandátu, pretože našou úlohou je budovať partnerstvá a hľadať riešenia," zdôraznil politik. Ďalej na svojej sociálnej sieti uviedol, že vojna je zbytočná, sankcie poškodzujú rovnako Slovákov ako aj Nemcov. "Stačilo vojny, je čas na normálnu diplomaciu. Som presvedčený, že náš pozivítny prístup prispeje svojou mierou k zlepšeniu vzájomných vzťahov."

Francúzsky prezident v tom má jasno

Nedávno francúzsky prezident Emmanuel Macron povedal, že Európa bude musieť v určitom okamihu prehodnotiť svoje vzťahy s Ruskom. Podľa neho je potrebné myslieť na mier na európskom kontinente s prihliadnutím na skutočnosť, že Európa sa neobmedzuje len na Európsku úniu a Severoatlantickú alianciu. EÚ predtým uznala závislosť od dovozu kvôli Rusku.

Toto sú členovia medziparlamentnej delegácie pre vzťahy s Ruskom:

🇸🇰 Milan Uhrík (Slovensko)

🇧🇬 Stanislav Stoyanov (Bulharsko)

🇩🇪 Arno Bausemer (Nemecko)

🇨🇿 Ivan David (Česko)

Šokujúce vyjadrenie Macrona! Prezradil, kedy by mohla zaniknúť Európska únia
Francúzsky prezident Emmanuel Macron sa počas panelovej diskusie na konferencii Global Dialogue v Berlíne vyjadril pesimisticky o ekonomickej budúcnosti Európskej únie. Podľa hlavy štátu sú Spojené štáty americké aj Čína oveľa ďalej v riešení... Čítať ďalej
04 | 10 | 2024 | Gabriela Fedičová

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik