Milan Mazurek si posvietil na bruselských eurohujerov
05 | 10 | 2024 I Dušan Janek

BRUSEL - Milan Mazurek (hnutie Republika) má už dlhodobo eurohujerov a bruselsko-štrasburských byrokratov na poriadne ostrej muške. Neplodná práca odborníkov na všetko a nič, míňanie peňazí daňových poplatníkov v prospech večne prázdnych peňaženiek úradníkov z euroinštitúcií sú mu mimoriadne ostrým brvnom v oku.

Dojmy Milana Mazureka z práce v Európskom parlamente a najmä výkonov osadenstva tejto podarenej inštitúcie nie sú práve lichotivé. Aké teda sú? „Veľmi smutné, musím skonštatovať...,“ uviedol na začiatok svojho príhovoru. „Je to gigantický kolos, kde je obrovská prezamestnanosť, pracuje tam obrovské množstvo ľudí na práci, ktorú by zvládlo omnoho menšie množstvo úradníkov. To všetko je, bohužiaľ, pravda...“ potvrdil smutnú skutočnosť o tomto kolose ovládajúcom Európsku úniu.

Nacionalistické ego eurobyrokratov sa nezaprelo

„Belgičania musia mať vlastný europarlament, Francúzi musia mať tiež vlastný europarlament. To stojí stovky miliónov eur!“ Fungovanie EP je založené na neustálom presúvaní z Belgicka do Francúzska. Európska únia by mohla urobiť škrt cez rozpočet EP. Nič také však nie je podľa Mazureka možné. Tak sa bude mrhať peniazmi daňových poplatníkov. Prečo nie? Eurobyrokratom sú asi na srandu králikov.

Profesionalita v Europarlamente? Zabudnite

Milan Mazurek uvádza, že systém hlasovania, prípravy na hlasovanie a samotnej práce v EP je tak chaotický, že ho mohli vytvoriť iba babráci. Najhoršie je, že návrhov je také kvantum, že sa nimi nemôže prehrýzť ani ten najväčší žralok. Skrátka, starý dobrý organizovaný chaos. Čo funguje promptne je vybavovanie výhod pre eurokomisárov. Vlastné vrecko je im totiž najbližšie.

Nájdu sa aj pozitíva, avšak...

Ak už by si človek myslel, že sa po EP preháňajú iba dúhoví strašiaci a agresívni ultraliberáli, môže byť prekvapený. Našťastie sa v ňom pohybujú aj ľudia, ktorým to myslí a konajú triezvo. Bohužiaľ, práve títo ľudia sa riadia heslom múdrejší ustúpi a nie sú tak ohrození systematickým udavačstvom, ktoré je v tejto inštitúcii „in“. Tak sa neradikálni radikáli snažia uzemniť schopných ľudí a tí veľmi dobre vedia, že prísť o job v EP nie je práve lukratívnou predstavou budúcnosti. Svetlé výnimky sa nájdu a kolegialita sa vyskytne aj tam, kde by to niektorí vôbec neočakávali. Nevraživosť nie je našťastie to jediné, čo je na dennom poriadku v tejto inštitúcii.

Ďalšou dobrou správou podľa Milana Mazureka je, že sa pomer síl po posledných voľbách do EP „umúdril“. Ultraliberáli sú síce stále vo vedení, no mnoho kresiel museli prepustiť stranám bojujúcim za vlastenectvo, suverenitu a zdravé životné hodnoty. Počet týchto poslancov sa dokonca zdvojnásobil. Ak bude tento trend pokračovať, doba von der Leyenovej pominie, hoci z jej arogancie evidentne neubudla ani štipka.

Výbor pre dopravu má konečne vo svojich radoch Slováka

Milan Mazurek pracuje ako jediný Slovák vo výbore pre dopravu, čo považuje za osobnú satisfakciu. „Tento výbor má obrovské kompetencie. Rieši leteckú dopravu, lodnú, námornú dopravu a samozrejme automobilovú nákladnú i osobnú dopravu, tak ako vlakovú dopravu, čo sa týka zamestnanosti desiatok miliónov ľudí v celej Európskej únii. Na tom je postavená celá európska ekonomika,“ prízvukuje poslanec za hnutie Republika. Ak by totiž skolaboval tento faktor, skolabuje automaticky celá EÚ.

Je tu však problém. Niekto tu hádže polená pod nohy

Vo výbore pre dopravu však šarapatia priaznivci green dealu, pretláčajúci „progresívne“ politické idey. Zelení fanatici, ako ich nazýva Milan Mazurek uvalili trest na Európsku úniu v podobe „zeleného údelu“, snažiaceho sa definitívne zakázať používanie spaľovacích motorov. To motivuje Milana Mazureka k intenzívnej práci, pretože absurdnosti green dealu nemajú konca kraja. Green deal životnému prostrediu nijako neprispeje. „Je to čistá ideologická záležitosť. Ochudobní obyvateľstvo, predraží všetky tovary a prinesie ak nie ekonomickú stagnáciu, tak recesiu...“ uvádza Milan Mazurek vec na pravú mieru. Iné časti sveta budú prosperovať, liberálni eurohujeri si však budú húsť stále svoje.

„Zelení“ europoslanci majú čas skôr protestovať v bermudách a zelených tričkách proti výrobcom oblekov. A takýchto plodných výmyslov majú tiež politici vždy v talóne habadej. „Navrhovali veci, nad ktorými sa mi zastavil rozum...,“ skonštatoval so smiechom Milan Mazurek. Klenotom je napríklad prestrešenie všetkých cyklochodníkov a cyklopruhov v Európskej únii. Zelení skrátka požadujú, aby ľudia prestali používať autá a spoľahli sa na bicykle. Predstavte si sanitku na dvoch kolesách...

Podpora pôrodnosti ako jedna z Mazurekových priorít

Milan Mazurek sa netají tým, že podporuje zvýšenie pôrodnosti pôvodných európskych obyvateľov, preto sa prihlásil do pracovnej skupiny pre demografiu a podporu pôrodnosti. A ide na vec zostra. „Aby sme jednoducho nedovážali nelegálnych imigrantov a tvárili sa, že je to v poriadku, že sa rodí málo detí, že máme málo zamestnancov... nie je problém, dovezieme Afričanov, vymeníme naše obyvateľstvo a všetko je vyriešené,“ uvádza Mazurek. Odvážny plán, ktorému človek s prirodzenou národnou hrdosťou tlieska. Liberáli tak určite konať nebudú. Ich návrhom na rozšírenie multikulturalizácie Európy a vytláčania pôvodného obyvateľstva zo starého kontinentu mieni v tomto období rázne čeliť.

„Preto chcem pracovať v skupine, ktorá bude mať za cieľ tlačiť na Európsku komisiu, vytvárať rôzne legislatívne návrhy, iniciatívy, preto, aby sme podporili pôrodnosť domáceho európskeho obyvateľstva,“ vyjadril sa Milan Mazurek k tejto pálčivej téme. „Chceme, aby mali rodiny lepšie zázemie, lepšie pracovné ohodnotenie, lepšie pracovné podmienky, lepšie a dostupnejšie bývanie, aby sa nemuseli trápiť tak, ako je tomu dnes. Mladý človek si dnes nemá šancu dovoliť normálne bývanie, to je jednoducho sen...,“ uviedol s pohoršením. Západný systém prenájmu garsónky totiž nie je dôstojný pre slušného človeka a Milan Mazurek to dobre vie. Ak teda vzhliadame k Západu ako k obrazu Božiemu, mali by sme sa zobudiť.

Branislav Fábry - príručka politickej demagógie Bruselu
"Medzi najspornejšie aktivity Európskej komisie (EK), ktoré sa rozvinuli v posledných rokoch, patria správy o právnom štáte v jednotlivých členských štátoch EÚ, ktoré EK každoročne predkladá. Tieto správy vzbudzujú oprávnené pochybnosti najmä kvôli... Čítať ďalej
03 | 10 | 2024 | Ivan Brožík

Hanebná nostalgia? Nie, minulosť hovorí jasne

„My sme na Slovensku poznali úplne inú dobu. Keď si normálni mladí ľudia postavili domy a založili rodiny. Preto terajší stav chceme vrátiť,“ uvádza Milan Mazurek. Všetci ľudia, ktorí kvalitné hodnoty života propagujú v EP sú, ako uviedol, z vlasteneckých alebo konzervatívnych strán. Pre liberálov je niečo také ako svätená voda pre čerta. Progresívni politici nepovažujú tento krajný problém za nič výnimočné, s čím by mala najdôležitejšia inštitúcia v Európe zápasiť. Preto bude musieť Milan Mazurek so svojimi kolegami urputne bojovať, aby obhájil základné práva Európana a človeka ako takého.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik

 

 

 

Zdieľať tento článok
Starší článok Novší článok