Ex-minister hospodárstva Riško sa púšťa do kulinárstva. Uvidíme, ako dohospodári
05 | 10 | 2024 I Dušan Janek

Richard Sulík (SaS) o sebe nenechal dlho počuť. Už je zasa tu. Namiesto rozbíjania barov v Dubaji sa však chce venovať rozbíjaniu vlastnej kuchyne a ešte sa tým chce aj pochváliť. Ak bude šafáriť tak ako to robil svojho času na ministerstve, bude idiotom nielen pre jeho bývalého kamoša Igora Matoviča.

„Politike som sa venoval pätnásť rokov,“ nezabudol sa vytiahnuť na sociálnej sieti Richard Sulík, bývalý predseda SaS a jej neustály tieňový bábkar. Uviedol niektoré svoje „pozitíva“, ktoré stihol za tú dobu napáchať, negatívam sa samozrejme vyhol.

Svoju stranu, podľa jeho slov, dotiahol päťkrát do parlamentu. Často to bolo dotiahnuté a pritiahnuté za vlasy, len-len, pretože tejto strane neraz hrozilo volebné fiasko. Určite si dobre vybral farbu svojho politického dresu – zelenú. Lebo jeden by od takej námahy zozelenel.

Pozrite sa na neho, snaživku snaživú!

„Nič v mojom živote som nerobil dlhšie ako politiku,“ uvádza Richard Sulík vo svojom videu. Pätnásť rokov stačilo na to, aby sa ako rádoby politik snažil zdiskreditovať a nie sa tým ešte chváliť. Najviac ho však bavilo, ako sám tvrdí, variť. Preto vydal tri kuchárske knižky, rozumej brožúrky plné pekných obrázkov.

Na staré kolená, po ukončení (možnom) politickej kariéry dumal, čo bude robiť. Založil preto kulinárske laboratórium, ktoré si nasťahoval namiesto hostí do hosťovského bytu. Asi k nemu už nemá chuť nikto chodiť, nieto ešte u neho jesť. Bude v ňom priam vedecky majstrovať s kvalitnými vínami, vajíčkami od jeho sliepok, použije dokonca Petriho misky. Aké svedomité. Nie je vylúčené, že použije aj mäso z jeho austrálskej farmy, kde sa venuje chovaniu kengúr. Len či sa to bude dať jesť...

Riško povyšuje kuchárstvo na vedu

KulinaryLab, ako nazval svoju reláciu, bude teda seriózna záležitosť. Aspoň tak to tvrdí. Ak sa jej bude venovať tak seriózne ako politike, tak čoskoro nebude mať z čoho variť a ľudia sa budú na ňom akurát tak zabávať.

„Moja relácia nebude o receptoch, ale o procesoch,“ prízvukuje Sulík. O procesoch niečo vie, kedysi totiž mnohé podporoval. Avšak uprednostňoval skôr politické. Obeťami neboli slepačie vajcia, mäso kengúr a dubajské vína za státisíce eur, ale ľudské životy.

Branislav Gröhling, súčasný kvázi predseda SaS môže zasa žiarliť, pretože svojím kulinárstvom strhne Sulík na seba väčšiu pozornosť, než formou vodcovstva strháva na seba jeho nástupca. Takže... ak niekomu chýbal Riško, znova ho bude mať možnosť vídavať na monitoroch. Ak mu dá zelenú. A Braňo bude možno znova ťažšie zaspávať. Ak bude mať Riško úspech, je možné, že sa do politiky vráti, lebo charizma Gröhlinga je vysoká ako iq mrazenej makrely. Možno i tú dokáže Sulík lepšie zhodnotiť vo svojej plodnej budúcnosti.

SOZA ODOVZDALA OCENENIA! Dôvody na radosť sú obrovské. VIEME, kto sú ocenení
Slovenskej hudbe, jej autorom a interpretom patrili vo štvrtok večer (3. 10.) priestory bratislavského Mestského divadla P. O. Hviezdoslava. Slovenský ochranný zväz autorský (SOZA) počas galavečera odovzdával umelcom v 28. ročníku honorárne (4) a... Čítať ďalej
04 | 10 | 2024 | Gabriela Fedičová

Pozn. redakcie HD: Tento článok  je výlučne názorom jeho autora. Obsah sa nemusí zhodovať s názormi redakcie.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik

 

Zdieľať tento článok
Starší článok Novší článok