Minister odhalil šokujúce prípady schvaľovania útoku na Fica
03 | 10 | 2024 I Bari Zajačková/ TASR

BRATISLAVA - Minister vnútra SR Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) opätovne odsúdil schvaľovanie atentátu na premiéra Roberta Fica (Smer-SD). Poukázal na obvinenie muža s iniciálami J. K. O vystúpení stand-up komika na tému atentátu povedal, že to podľa neho bolo morálnym zlyhaním. Minister o tom informoval na štvrtkovej tlačovej besede na Prezídiu Policajného zboru.

Obvinený prívrženec opozície

V prvom prípade bol obvinený muž, ktorý na sociálnej sieti vyhlásil: "Neviem, ale podľa mňa Cintula ho zle trafil. Mal ho trafiť do čela." Pri domovej prehliadke u neho našli aj tabuľu s menami rôznych politikov a verejných činiteľov.

"Môžeme iba rozmýšľať, či tí ľudia, ktorí tam sú zobrazení, od generálneho prokurátora, bývalého premiéra vlády Slovenskej republiky až po podnikateľa, sú plánovanými obeťami tohto schvaľovateľa trestného činu," uviedol minister.

Kontroverzný vtip komika

Druhý prípad sa týka vystúpenia nemenovaného stand-up komika, ktorý pred publikom žartoval: "Ani vlastného premiéra si nevieme zastreliť." Video z vystúpenia si vyslúžilo búrlivý potlesk.

Minister k tomu poznamenal: "Neviem, ale mne to nepripadá vtipné. Treba rozlišovať medzi tým, čo je súčasťou celospoločenského diania a nastavovaním zrkadla politikom, a tým, čo už presahuje určitú hranicu."

Výzva k upokojeniu situácie

Šutaj Eštok apeloval na spoločnosť, aby sa vyhla podobnému správaniu: "Šírenie nenávisti aj na sociálnej sieti, aj za klávesnicou, je niečo, čo spoločnosti nedodáva pozitívnu atmosféru, neprispieva to k zmiereniu, ale naopak prispieva to k ďalšiemu šíreniu nenávisti."

Minister zdôraznil, že polícia monitoruje online priestor a vyhodnocuje mieru možného rizika. "Polícia koná rýchlo a tvrdo," dodal.

Kritika od novinárov

Niektorí novinári ministrovi vyčítali, že na pôde policajného zboru prezentuje politické hodnotenia. Šutaj Eštok to obhajoval tým, že vystupuje nielen ako minister, ale aj ako politik a občan.

"Stojím tu ja ako minister, ktorý nesie aj politickú zodpovednosť za vedenie rezortu, aj politickú zodpovednosť za to, kde tá krajina smeruje," reagoval minister na kritiku.

Demokrati chystajú PODVOD na voličov! Ich "referendum" je PRÁVNA KATASTROFA! (VIDEO)
KOŠICE - Náhlu horúčkovitú aktivitu Demokratov Jaroslava Naďa si všimla aj europoslankyňa Judita Laššáková. Tá vo videu na sociálnych sieťach pripomína, že ešte počas výjazdov pred voľbami do EP im v Košiciach položila otázku, ktorú Demokrati zo... Čítať ďalej
03 | 10 | 2024 | Eka Balaskova

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik

Zdieľať tento článok
Starší článok Novší článok