Milan Majerský (KDH) - "hovoríme o konsolidácii ako pohoniči"
03 | 10 | 2024 I Ivan Brožík

BRATISLAVA: "Chceme, aby sme mali skonsolidované verejné financie a my svoje správanie nemáme pod kontrolou. Bol som svedkom invektív včera, určitý čas som si tu odsedel a bol som svedkom invektív aj dnes. Častokrát aj dnes sú na balkóne hostia. Nemálokrát z týchto hostí sú práve študenti základných a stredných škôl, alebo žiaci základných a stredných škôl. Akým sme im príkladom?" Pohoršuje sa nad vulgárnym a oplzlým dianím v národnom parlamente predseda KDH a poslanec NR SR Milan Majerský.

"Už to, že to je streamované, hovoríme o konsolidácii ako pohoniči. Taký slovník máme. A možno oni majú lepší. Ja som bol na stretnutí s premiérom Slovenskej republiky, médiá mali rôzne názory na to, že či tam ísť alebo nejsť, či prijať toto pozvanie alebo nie. Aj to kritizovali, aj to chválili. Ale ja si ctím inštitúcie a predstaviteľov inštitúcií. Tak ako som prijal, ako predseda strany, pozvanie od prezidenta, tak som prijal aj pozvanie od premiéra." Fakticky sa voči útokom liberálno-progresívnych politikov a médií musí predseda KDH "vyviňovať". Lebo u nás je vulgárnosť a neslušnosť už normou.

Majerský ku konsoliodácii (Výňatok)

"Nedokážeme utiahnuť všetko. Nemôžeme si dovoliť všetok komfort, na ktorý sme si zvykli. A konsolidácia hovorí o tom, že si treba utiahnuť opasok, o jednu, dve, možno aj tri dierky.

Ale nemôžme to všetko hodiť na občana. Treba aj prepúšťať. Dnes je dostatočné množstvo pracovných profesií, kde by sa títo prepustení ľudia zamestnali. Znížiť výdavky jednotlivých ministerstiev, aj to je cesta. Keď počujeme o nejakých ležiacich softvérových službách, ktoré sú nevyužívané, ale nakúpené, tak sme asi urobili niečo zlé. Nakúpili sme viac softvérových balíkov, ako ich potrebujeme. Urobili sme opatrenia, ktoré naozaj neslúžia občanovi, ale vyhadzujú peniaze do luftu. Znížiť energie v jednotlivých ministerstvách, elektrinu, teplo, aj to sa dá. Centralizácia verejného obstarávania, minimalizovať externé služby. Iba na týchto opatreniach sa dá ušetriť okolo 400 miliónov eur." To znie priam ako výčitka predchádzajúcim vládam. Tie vyhadzovali stámilióny na dohodárov, napríklad. A to aj bez výkazov prác.

Huliak prehovoril: "Danka zradilo jeho ego, my hájime záujmy Národnej koalície"
Poslanec Rudolf Huliak v rozhovore pre portál Startitup otvorene prehovoril o nedávnom konflikte s Andrejom Dankom a Slovenskou národnou stranou. Huliak nechodí okolo horúcej kaše a bez obalu vysvetľuje pozadie roztržky, ktorá rezonuje vládnou... Čítať ďalej
03 | 10 | 2024 | Bari Zajačková

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik

Zdieľať tento článok
Starší článok Novší článok