Bárdy sa žaluje, že ho žaluje Fico
03 | 10 | 2024 I Ivan Brožík

Ešte dnes sa bavím na tom, ako jeden z červených denníčkov nedávno citoval "dezinformačný web Hlavný denník" a dezinformačne prevzal a uverejnil od neho spravodajskú informáciu, čím sám seba de facto spravil dezinformačným. Ideologická jednofarebnosť niektorých našich médií a novinárov v nich je kúzelná. A titulka iného červeného titulu je už pozmáčaná od sĺz jeho šéfredaktora.

Bývalý slovenský hlavný mediálny prúd dopadá ako "sedláci u Chlumce", alebo, aktuálne, ako ním adorovaná, no, žiaľ, už naozaj nezvratne rozprášená ukrajinská armáda. Alebo česká vláda. Alebo duševne neprítomný prezident USA - príkladov a prívlastkov je celá kopa.

Ach, toľká neprávosť!

"Pred pár dňami som si prevzal na pošte žalobu. Robert Fico ma žaluje za moju knihu Fico – Posadnutý mocou." Píše ublížený šéfredaktor Bárdy. Ak by som však ja teraz napísal, že on je posadnutý ideológiou a ignoráciou zásad korektnej žurnalistiky, tak by som si určite o pár dní žalobu preberal aj ja a on by mal z toho radosť. Nie, nenapíšem to, teda, nerozviniem to, lebo radosť robím rád iba ľuďom, ktorých si vážim. Aj tak to vedia všetci triezvo a nie cez krvavý protificovský závoj uvažujúci čitatelia slovenských mediálnych výstupov. A načo písať niečo, čo aj tak vedia všetci?

Rozčúlený Bárdy

Toto si ešte tiež odcitujme z v perexe uvedeného zdroja: "Žaluje aj vydavateľa knihy, spoločnosť Ringier Slovakia Media. Chce odo mňa ospravedlnenie a 100-tisíc eur ako náhradu nemajetkovej ujmy. Rovnaké nároky žiada aj od vydavateľa. Namieta použitie jeho fotografie na obálke knihy. Je vraj jeho výsostným právom rozhodnúť, ako bude s jeho fotkou nakladané." Sťažuje sa šéfredaktor a ani len netuší, že je to naozaj Ficovým právom. Lebo aj iní ľudia na tejto planéte majú svoje nespochybniteľné práva, nielen progresívni liberáli.

A už zvoláva stádo

To stádo, ktoré rado spoločne huláka o "útokoch na Slovenskú kultúru", napríklad, alebo o tom, čo sa hulákalo zo Šimečkovej tribúny či z pod nej, to stádo, ktoré namiesto novinárčiny vedie nevyhlásenú ideologickú vojnu proti štátzu, jeho demokraticky zvolenej moci a jeho svojprávne uvažujúcim občanom.

Nezávislá žurnalistika?

Nuž, kto tu požil trošku dlhšie, tak dobre vie, že v Československu aj za Bacílka či Biľaka bola žurnalistika "nezávislejšia" ako dnes! Ale, to je už téma na iné názory a komentáre!

"Budem ďalej pokračovať v tom, čo robím takmer tri desaťročia – v žurnalistike, a spoločne s redakciou Aktuality.sk, ale aj s mnohými skvelými novinármi z ďalších slovenských médií budeme poukazovať na problémy v štáte, kritizovať politikov, šéfov inštitúcií a vo verejnom záujme zverejňovať overené informácie." Píše samozvaný hovorca liberálno progresívnych redakcií."

Huliak prehovoril: "Danka zradilo jeho ego, my hájime záujmy Národnej koalície"
Poslanec Rudolf Huliak v rozhovore pre portál Startitup otvorene prehovoril o nedávnom konflikte s Andrejom Dankom a Slovenskou národnou stranou. Huliak nechodí okolo horúcej kaše a bez obalu vysvetľuje pozadie roztržky, ktorá rezonuje vládnou... Čítať ďalej
03 | 10 | 2024 | Bari Zajačková

 

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik

 

Zdieľať tento článok
Starší článok Novší článok