...Ak by voľby vyhrali slniečkári
03 | 10 | 2024 I Ivan Brožík

BRATISLAVA: "Trochu hororu na ráno nezaškodí, aby sa ľudia pri rannej káve potešili, že je to len hrôzostrašná fikcia z hlavy najstaršieho  politického komentátora, lebo chvála pánu Bohu jediným problémom, ktorý nás momentálne zamestnáva a trápi, je typická slovenská dedinská roztržka dvoch roduverných a národne orientovaných vidiečanov v parlamente - Ruda Huliaka a Andreja Danka, ktorí sa prú o to, kto z nich je z väčšej dediny a kto má alebo nemá byť predsedom upadajúceho parlamentu." Píše na sieti "najstarší politický komentátor" Michal Zoldy a redakcia HD  uverejňuje jeho komentár hoci aj k popoludňajšej kávičke.

Nesledujúci komentár je z tých svojských, rýdzo autorských, zvukomalebných a štylisticky objavných, ktorých je už v našom mediálnom priestore tak žalostne málo, že redakcia HD pri jeho spracovaní do textu s výnimkou medzititulkov nijako nezasahovala. "Nadýchajte" sa skvelej novinárčiny z čias, keď ešte bola táto profesia povolaním a nie činnosťou za žold!

______________________________________

"AKO BY TO TU VYZERALO, AK BY VOĽBY VYHRALI SLNIEČKÁRI"

To je selanka oproti tomu, čo by sa tu dialo ak by vlaňajšie septembrové voľby, alebo hoci tie nasledujúce o tri roky, vyhrali strany, ktoré sú dnes  v opozícii a znepríjemňujú  normálnym ľuďom našťastie život iba svojimi excesmi v parlamente a zvolávaním hŕstky ich voličov a sympatizantov na námestia, aby si tam spoločne s kultúrnou obcou vylievali zlosť na vládu. 

Takže ako by to tu vyzeralo? Takto: predsedom vlády by samozrejme nebol nik iný ako dúhový Michal Šimečka z neoliberálneho rodu Šimečkovcov.  Podpredsedníčkou vlády a ministerkou spravodlivosti by bola osvedčená Mária Kolíková, lebo treba rozrobenú robotu dotiahnuť do úspešného konca a pozatvárať z radov Smeru a Hlasu hlava nehlava všetko čo sa hýbe - od lídrov, až po reálnych či domnelých sympatizantov Fica. Väznice by praskali vo švíkoch a dochádzalo by v nich ku kurióznym  "samovraždám" ľudí, ktorí samovražedné sklony nikdy nemali.  

Ministrom financií by bol známy ekonomický odborník Ľudovít Ódor

...s typickým maďarským prízvukom, ktorý by okamžite nastavil vyrovnaný rozpočet, že by sa úbohému ľudu len tak zatmelo pred očami a dôchodci, tá nešťastná zavadzajúca skupina obyvateľstva,  by si to zlízla a prišla by nielen o vážnosť, ale aj o svoj trinásty dôchodok. Dokonca aj penzie by boli zdanené, aby seniori neboli moc múdri... Ministrom hospodárstva by bol Marián Viskupič. Má dve vysoké školy, je výborným teoretikom, vie sa usmievať, takže hospodársky rezort by viedol on. 

Ministerkou kultúry by bola Zora Jaurová alebo Šimečkova družka a tanečnica  Ferjenčíková

To je úplne jedno lebo obidve sú na takú funkciu ako stvorené. Slovenské národné divadlo by dostalo úplne nový názov tak, aby z terajšieho názvu vypadli slová "Slovenské" a "národné", lebo to sú zbytočné anachronizmy. Treba niečo živšie a aktuálnejšie, čo kráča s dobou, respektíve ju predbieha.  Ministrom školstva by bol znovu nebojácny intelektuál Branislav Gröhling lebo ten na to má všetky kvalifikačné aj osobnostné predpoklady. Naše školy musia  začať žiť duchom progresivizmu a mládež treba konečne komplet navyknúť drogovať, meniť si pohlavie  a hlavne onanovať, úplne všetkých, ktorých také dačo náhodou doposiaľ nenapadlo. 

Ministrom cestovného ruchu a športu by bol ex-hokejista z NHL a športový analytik Boris Valábik

... - ten má v žalúdku Fica aj s celou jeho perepúťou a má v brandži bohaté skúsenosti z USA. Ideálny šéf nového rezortu.  Ministrom  obrany by sa úplne zaslúžene stal Tomáš Valášek, ktorý nemôže Rusko ani cítiť a možno by sme neboli ďaleko od toho, aby sme tej superveľmoci vyhlásili vojnu, ak nie naozajstnú tak rozhodne aspoň verbálnu, aby sa konečne Moskva spamätala a prišla k rozumu. 

Ministrom zdravotníctva by bol člen predsedníctva Progresívneho Slovenska a stranícky expert na zdravotníctvo Mgr. Oskar Dvořák 

Konečne by sa v Trenčíne vymenili tie nešťastné hrdzavé nemocničné potrubia a na kardiochirurgiu by pod hrad Matúša Čáka Trenčianskeho prišli hoci aj lekári z Ameriky alebo z Anglicka, to je jedno, hlavne aby boli z drahého anglosaského sveta lebo ten musí byť našim vzorom. Ministrom dopravy by sa stal Matúš Vallo - ten krásne zracionalizoval a priam ukážkovo zmodernizoval dopravu v slniečkárskom hlavnom meste. Menej jazdných pruhov pre autá a celé Slovensko dopravne premeniť na jeden veľký cyklistický pruh bez CO2 a výfukov áut!"

Ministrom zahraničných vecí a podpredsedom vlády by bol dostatočne proamerický Ivan Korčok,

...pre ten post u nás jednoducho niet lepšieho muža.

Za ministra vnútra by bol vymenovaný buď osvedčený Štefan Hamran, alebo, ešte lepšie, Jaroslav Spišiak

 Jedna radosť ako by sa krásne dali obsadiť všetky vládne posty.

Samozrejme znovu by sa zriadila NAKA

..., s elitným Čurillom ako šéfom, a aj užitočný a prepotrebný Úrad špeciálnej prokuratúry by bol slávnostne obnovený, s Danielom Lipšicom na čele. Vrátili by sa tam všetci Repovia a Harkabusovia, ktorí darovali svojmu šéfovi ten prekrásny obraz s porazeným zlom v osobe nenávideného Roberta Fica. 


Tak takto nejako by sme tu vyzerali ak by voľby v roku 2027 dopadli inak, ako tie vlaňajšie. Je sa na čo tešiť.....


Michal Zoldy

______________________________________________________________

Redakcia HD uverejnila postreh či názor alebo fikciu barda slovenského komentátorstva Michala Zoldyho - v pôvodnom znení, okrem medzititulokv bez redakčného zásahu.

Bárdy sa žaluje, že ho žaluje Fico
Ešte dnes sa bavím na tom, ako jeden z červených denníčkov nedávno citoval "dezinformačný web Hlavný denník" a dezinformačne prevzal a uverejnil od neho spravodajskú informáciu, čím sám seba de facto spravil dezinformačným. Ideologická... Čítať ďalej
03 | 10 | 2024 | Ivan Brožík

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik