A Miško sa zas raz teší, ako padne vláda
03 | 10 | 2024 I Ivan Brožík

Politikovi, ktorému ide o štát a o občanov, by ani len na um nezišlo tešiť sa z toho, že "na niečo doplatia občania".  Michal Šimečka sa radostne na rodinnom webe (iba dúfajme, že už nie aj štátom dotovanom) rozplýva nad tým, ako tu na zdražovanie "doplatia voliči".  A ešte radostnejšie si vytvára víziu o tom, ako teraz, po prijatí konsolidačného balíka, môže "nastať začiatok pádu vlády Roberta Fica.

Michalovi asi hneď na úvod treba odkázať, že ak sme vydržali rozhadzovanie siedmich milárd počas vlád jeho spoluopozičníkov Hegera a Matoviča a ak sme vydržali aj to, že jeho progresívny ideový súputník Ódor taktiež nijako do šafárenia so štátnymi zdrojmi nezasiahol, potom asi budeme musieť vydržať aj toto. Lebo, spolupodieľať sa na záchrane dvoch miliárd a sedemsto miliónov v našej spoločnej kase je zmysluplnejšie, ako pozerať sa na rozhadzovanie siedmich milárd, ktoré si privlastnili na drzovku a v rozpore s logikou zdravého rozumu vtedy koaličné partaje na svoje hrátky a nesmieť proti tomu povedať/napísať ani mäkké "f".

Čím viac sa Bude Šimečka tešiť na pád Ficovej vlády, tým menej treba mať obavy z jej reálneho konca

Michal Šimečka totiž nie je politik, nikdy ním nebol a nikdy ním nebude. A je absolútne nepodstatné, čo si myslí na túto tému on sám, prípadne jeho okruh adorantov. Možno by mu bolo treba poradiť, aby až tak okato nedával najavo, ako túži on po svojej osobnej moci a vplyve. Ale to už sa asi stalo aj viackrát a ako vidíme, žiaden účinok. Komu niet rady, veď to poznáte! Naopak, po takýchto vyjadreniach jeho výsosti pána oberprogresívca budú ešte aj guľôčkové perá vo volebnej miestosti voliť kabinet Roberta Fica. Lebo ak je niekto nenávidený, odmietaný a neprijateľný, nemal by si namýšľať, že je žiadaný, vítaný a milovaný.Jednoducho - je najvyšší čas sa zobudiť.

Nuž občania doplatia

Ale nie na konsolidačný balíček koalície Roberta Fica. Občania doplácajú na tri roky diletantskej nekompetentnej, samoľúbej a nekonečne hlúpej diktátorskej koaličnej vlády v striedavom zložení SaS OĽaNO a Za ľudí (lídri týchto strán zotrvačne exhibujú s tou hlúposťou dodnes) a SME rodina (Kollár sa už aspoň neozýva a za to mu palec hore patrí, aspoň) a taktiež doplácajú na "odborný progresívny kabinet" ktorý k vládnym kreslám takmer na celý rok "dočasne" prilepila progresívna figúrka s oprávneniami prezidenta - Zuzana Čaputová. Tá od Šimečkovcov, ako inak. A tí občania to fakt dobre vedia, Pamätajú sa aj na 12 percentnú infláciu z tých čias. Takmer trojnásobnú,ako je tá, ktorá teraz vďaka progresívne hlúpym vládam musí prísť.

Tak teda, nech sa Miško teší

Mali sme u nás na dedine taký zjav. Bol to vlastne chudák. Potuloval sa na okraji spoločnosti a túžil po uznaní. Na sviatky prechádzal od bránky k bránke, vtedy sa ešte nezamykali a za tanier polievky občas dačo zanôtil a pridal k tomu aj prodkuciu na husliach s dvomi strunami. Viac ich nemal. Veľmi sa tešil za každé uznanlivé slovo o jeho "umení". Keď ho začul, aj si radostne poskočil a zasmial sa. Preto si ho všetci tunajší pamätajú pod menom Paľo he-he-he. Dnes mi Miško zúfalo pripomenul svojimi radostnými očakávaniami pádu vlády Roberta Fica práve Paľa. Toho Paľa he-he-he. Ak by zašiel, aj polievky mu dám. A mám fakt dobrú, guľášovú,aj lyžica v nej stojí!

...Ak by voľby vyhrali slniečkári
BRATISLAVA: "Trochu hororu na ráno nezaškodí, aby sa ľudia pri rannej káve potešili, že je to len hrôzostrašná fikcia z hlavy najstaršieho politického komentátora, lebo chvála pánu Bohu jediným problémom, ktorý nás momentálne zamestnáva a trápi,... Čítať ďalej
03 | 10 | 2024 | Ivan Brožík

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik

Zdieľať tento článok
Starší článok Novší článok