Vojna v SNS! Huliak a Ľupták odhalili: Danko sa nám mstí!
02 | 10 | 2024 I Bari Zajačková

Slovenskú politickú scénu zasiahla ďalšia nečakaná búrka. Poslanci Rudolf Huliak a Ján Ľupták z Národnej koalície prehovorili o napätých vzťahoch s predsedom SNS Andrejom Dankom a naznačili možný rozpad poslaneckého klubu. V rozhovore prezradili prekvapivé detaily zo zákulisia strany.

Vynechanie z koaličnej rady vyvolalo búrku

Celý spor sa začal, keď Andrej Danko nezobral Huliaka a Ľuptáka na koaličnú radu. "Vždy to bolo deklarované 1+2 a bolo na predsedovi klubu, koho si zoberie. Žiaľ, Andrej Danko ma nezobral, nerozumiem tomu prečo," uviedol Huliak.

Ľupták k tomu dodal: "Andrej Danko po včerajšej tlačovej besede nerozhoduje o členoch Národnej koalície. Ak si uzurpoval právo, že je predsedom klubu, tak môže byť."

Požiadavka na premenovanie klubu

Poslanci Národnej koalície žiadajú premenovanie klubu na "SNS, Národná koalícia, nezávislí kandidáti". Huliak vysvetlil: "Na kandidátke SNS bol zvolený za SNS len Andrej Danko. Boli tam zvolení nezávislí kandidáti a štyria na kandidátke Národnej koalície."

Zároveň zdôraznil: "Deklaroval som, že ostávame pevnou súčasťou klubu SNS, že pevne stojíme pri vláde Roberta Fica a pri koaličnej zmluve."

Obvinenia z pomsty a vyhadzovanie nominantov

Huliak šokujúco odhalil: "Ohľadom tej pomsty, ktorá sa dnes začala na ľudí odborníkov, ktorí išli urobiť poriadok či už na ŠOP či na inšpektorát životného prostredia - dnes dostali výpovede. Toto je u mňa cez čiaru."

Ľupták to potvrdil: "S hrôzou a zdesením od rána počúvam, že sú naši nominanti vyhadzovaní z práce. Ak sa toto nevráti späť, nebudem sa cítiť viazaný sľubom, že urobíme všetko pre zachovanie poslaneckého klubu."

Budúcnosť vzťahov s Dankom nejasná

Na otázku, či stratili priateľa v osobe Andreja Danka, Huliak filozoficky odpovedal: "V politike priateľov nemáte." Dodal však: "My spravíme všetko pre to, aby sme podporili vládu Roberta Fica. Pevne stojíme pri Robertovi Ficovi v každom rozhodnutí."

Čo sa týka budúcnosti vzťahov s Dankom, Huliak naznačil: "To, čo spravíme s ohľadom na Andreja Danka, ukážu okolnosti - či rozum dostane, alebo ďalej pôjde v tom svojom nejakom opojení."

 

DNEŠNÝ PREHĽAD: Kľúčové rozhodnutia vlády - od športu cez armádu až po zdravotníctvo
Stredajšie rokovanie kabinetu prinieslo viaceré novinky a zmeny. Fond na podporu športu má dostať trojnásobne viac peňazí, vojaci si prilepšia a zdravotníctvo čaká digitálna revolúcia. Pozrite sa, čo všetko vláda schválila a ako to ovplyvní váš... Čítať ďalej
02 | 10 | 2024 | Bari Zajačková/ TASR

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik