Tyrania na ministerstve? Rezort kultúry odmieta obvinenia Aktualít!
02 | 10 | 2024 I Bari Zajačková

Ministerstvo kultúry Slovenskej republiky sa ocitlo v centre mediálnej búrky po tom, čo portál Aktuality.sk zverejnil článok plný závažných obvinení. Podľa rezortu však ide o "nepodložené a klamlivé" tvrdenia. Prinášame vám aktuálnu reakciu ministerstva.

Obvinenia z orwellovského sledovania zamestnancov

Podľa článku na Aktuality.sk údajne na ministerstve panuje "atmosféra strachu". Zamestnanci majú byť sledovaní a odpočúvaní, dokonca sa hovorí o zákaze návštev medzi oddeleniami. Ministerstvo však tieto tvrdenia rázne odmieta.

"Rezort kultúry v žiadnom prípade nepodporuje ani nezavádza žiadne opatrenia, ktoré by obmedzovali slobodnú komunikáciu medzi zamestnancami alebo medzi jednotlivými oddeleniami," uvádza sa v oficiálnom vyhlásení ministerstva.

Fámy o prepúšťaní vyvolávajú paniku

Ďalším sporným bodom je údajné plánované prepúšťanie. Ministerstvo však tieto informácie označuje za "absolútny výmysel".

"Informácie o údajnom nedostatku finančných prostriedkov na odstupné, ktoré majú byť dôvodom na ďalšie prepúšťanie, sú rovnako nepravdivé," tvrdí rezort. "Vedenie ministerstva hospodári so zverenými prostriedkami zodpovedne a všetky personálne zmeny boli vykonané na základe reálnych potrieb rezortu."

Ministerstvo žiada zodpovedné informovanie

Petra Bačinská, vedúca Oddelenia komunikácie ministerstva, vyjadrila znepokojenie nad publikovaním neoverených informácií:

"Včera rezort kultúry na všetky tieto dezinformácie redaktorke portálu Aktuality.sk odpovedal a dôrazne ich poprel, napriek tomu dnes vyšiel článok plný hoaxov a konšpirácií. Očakávame, že médiá budú pri ďalšom informovaní verejnosti postupovať zodpovedne a overovať si všetky dostupné informácie."

Búrka v pohári vody?

Ministerstvo kultúry trvá na tom, že obvinenia sú neopodstatnené a zavádzajúce. "Dôveru a bezpečnosť svojich zamestnancov považujeme za prioritu a rozhodne sa dištancujeme od akýchkoľvek foriem nátlaku či neprijateľného správania na pracovisku," uzatvára rezort.

Alarmujúce čísla: 2000 policajtov zvažuje odchod, minister koná!
O požiadavkách, ktoré vychádzajú zo strany samotných policajtov, vedie Ministerstvo vnútra (MV) SR aktívnu komunikáciu. Pred rokovaním vlády v súvislosti s hrozbou odchodu veľkého množstva policajtov to zvýraznil minister vnútra Matúš Šutaj Eštok... Čítať ďalej
02 | 10 | 2024 | Bari Zajačková/ TASR

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik

Zdieľať tento článok
Starší článok Novší článok