Marek Géci: Potrebuje Naď aj podpisy dezolátov a opíc? (VIDEO)
02 | 10 | 2024 I Eka Balašková

Marek Géci (hnutie Republika) bol jedným z tých právnikov, ktorí na seba upozornili hlavne počas pandémie covidu, kedy sa postavil na stranu občanov. Tých, ktorí odmietali slepo poslúchať všetky nariadenia krízového štábu a tlačoviek Igora Matoviča, ktoré sa menili doslova z hodiny na hodinu. Dnes Géci vo videu na sociálnej sieti vyčíta Jaroslavovi Naďovi, ktorý ľuďom nadával do dezolátov a opíc, že od nich chce podpisy pod referendum na skrátenie volebného obdobia.

Géci sa v úvode videa priznáva, že potreboval pár dní na „predýchanie“ nedeľnej (29. septembra) tlačovej besedy strany Demokrati, kde ich predseda avizoval úmysel zbierať podpisy pod žiadosť na vyhlásenie referenda.

„Naď a spol. – Šeliga, Heger, určite ich poznáte. To sú tí bývalí vládni politici, ktorí ak si dobre pamätáte ešte nedávno tvrdili, že ich my, ľudia, v referendách nemôžeme odvolávať, pretože oni dostali mandát na štyri roky,“ pripomína Géci, nazývajúc Naďa „tragédom“ s tým, že počas toho mandátu mohli sedieť v poslaneckých laviciach a brať luxusný poslanecký plat.

Demokrati spúšťajú petíciu za skrátenie volebného obdobia R. Fica. TOTO im odkazujú v komentári ľudia
Mimoparlamentná strana Demokrati začína zbierať podpisy na vyhlásenie referenda o skrátení volebného obdobia súčasnej vlády Roberta Fica (Smer-SD). Iniciatívu oznámili na nedeľňajšej tlačovej konferencii. Rečnili Jaroslav Naď, Eduard Heger, Juraj... Čítať ďalej
29 | 09 | 2024 | Gabriela Fedičová/TASR

„No a títo istí politickí tragédi sa pred troma dňami rozhodli, že chcú zbierať podpisy pod petíciu za konanie referenda pre odvolanie vlády Roberta Fica. Drzosť týchto pokrytcov nemá absolútnu hranicu,“konštatuje Géci pripomínajúc, že to sú presne tí politici, ktorí ľudí volali opicami a dezolátmi, od nich chcú podpisy pod petíciu, aby odvolali vládu Roberta Fica.

„Ak to tak nie je, tak nech mi povie, od koho by očakával podpisy na odvolanie tejto vlády,“ žiada právnik Naďa. Géci vysvetľuje, že jediné, čo by sa stalo, by bol koniec vlády Roberta Fica a v mohla by sa sformovať vláda z PS, prípadne úradnícka vláda. Nevylučuje však, že do takej vlády by si chcel sadnúť práve Jaroslav Naď.

„Povedzte ľuďom pravdu, že vy nejdete bojovať za predčasné voľby. Vy idete bojovať len za to, aby tu nebol Fico, aby tu voči vám neboli nejaké trestné stíhania a aby ste sa nebáli o svoj vlastný politický zadok,“ odkazuje Géci Naďovi.

Géci sám pritom súhlasí s využívaním inštitútu referenda, no musí to byť referendum, ktoré na Slovensku niečo zmení. Pripomína, že on sám z opozície predkladal do NR SR zákony, ktoré by sfunkčnili inštitút referenda. „A viete, čo sa stalo? Presne títo politici, Naď, Heger a spol. absolútne ignorovali požiadavky občanov. Nehovoriac o tom, že šesťsto tisíc podpisov zahodili do koša,“dodáva Géci.

Hamran ešte stále sklamaný z volieb. Čo vyčíta voličom na Slovensku? (VIDEO)
Na Štefana Hamrana (Demokrati), Mikulcovho (býv. OĽaNO) skrátka nesmieme zabudnúť. Niektorí preto, lebo boli jeho podriadenými, iní preto, lebo si „užili“ jeho prácu ako obete režimu, ktorý v polícií on a „naši chlapci“ z dnes už zrušenej NAKA... Čítať ďalej
01 | 10 | 2024 | Eka Balaskova

Oni boli tí, ktorí vtedy vyzývali ľudí neísť k referendu, ktoré by umožnilo to, čo oni sami dnes požadujú. Reči Naďa, Šeligu či Hegera o spravodlivom odvolávaní vlády preto Géci vníma, ako pokrytectvo. Občanov preto vyzýva, aby im na to nenaleteli.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik

Zdieľať tento článok
Starší článok Novší článok