Kuchár Jožko VYREZAL priateľke vnútorné orgány! Vieme, koľko si za ohavnú vraždu odsedí
02 | 10 | 2024 I Jarmila Vilhanová

BRATISLAVA - Jozef H. je asi najznámejší kuchár na Slovensku. Nepreslávil sa však svojim kulinárskym umením, ale ohavnou vraždou priateľky Patrície, ku ktorej sa aj priznal. Dnes sa postavil pred súd a z úst sudcu si vypočul rozhodnutie. Koľko si za svoj ohavný čin odsedí? 

K šokujúcej vražde došlo začiatkom januára tohto roka. Policajti telo nebohej ženy našli v byte v bratislavskom Ružinove. Jozefovi a jeho partnerke sa osudným zrejme stalo to, že od rána popíjali veľké množstvo alkoholu. Spomínali sa až 4 fľaše vodky. V sekunde prišlo zatmenie a zábava sa zmenila na krvavé jatky. Patrícia mala Jozefa vyprovokovať slovne, na čo Jozef stratil akékoľvek zábrany a nemilosrdne zaútočil. Ženu chytil rukami za krk a silno tlačil. To mu však nestačilo.Bodal ju do krku a hrudníka. Potom jej vyrezal časť tváre, stehna, jej vnútorné orgány dal do vedra a vedľa tela ležalo srdce.

Spoznal svoj trest

Senát Mestského súdu v Bratislave uložil Jozefovi H. za vraždu partnerky 23-ročný trest väzenia s maximálnym stupňom stráženia. Zároveň mu uložil aj ochranné psychiatrické a protialkoholické liečenie ústavnou formou. Tiež mu uložil ochranný dohľad v trvaní troch rokov a nahradiť poškodenému škodu v sume 2941 eur. Rozsudok nie je právoplatný. Obžalovaný sa voči nemu odvolal. Prokurátor a splnomocnenec poškodeného si ponechali lehotu na odvolanie. Obžalovaný sa odvolal voči výške trestu odňatia slobody, voči zaradeniu do maximálneho stupňa stráženia a voči ochrannému dohľadu. Súd odkázal poškodeného so zvyškom nároku na náhradu škody na civilné konanie.

Skutok oľutoval

Jozef vo svojej záverečnej reči svoj skutok oľutoval a deklaroval, že je pripravený uhradiť škodu. Jeho obhajca Dávid Béreš okrem iného navrhoval uloženie trestu odňatia slobody pod dolnú hranicu ustanovenej trestnej sadzby so stredným stupňom stráženia.
"Čo sa týka výšky trestu, podali sme na mieste odvolanie, keďže obhajoba má za to, že sú tam významné procesné okolnosti a mimoriadne skutkové okolnosti, ktoré jednoznačne vo svojom synergickom efekte vytvárajú priestor pre mimoriadne zníženie trestu pod dolnú hranicu ustanovenej trestnej sadzby," vysvetlil Béreš. Prokurátor Peter Pilár konštatoval, že súd rozhodol v súlade s návrhom prokuratúry a trest považuje za spravodlivý. Na augustovom hlavnom pojednávaní obžalovaný priznal vinu, preto sa dokazovanie vykonávalo iba o výroku o treste. Vypovedal znalec z odboru psychiatrie. Tiež sa čítali znalecké posudky a výpovede svedkov. Poškodená rodina obete žiadala náhradu škody vo výške 100.000 eur. 

 

MIMORIADNE: Zmizla ŠKOLÁČKA Kristína! Polícia prosí ľudí o pomoc, nevideli ste ju?
FIĽAKOVO- Polícia hľadá maloleté 14-ročné dievča. S prosbou o pomoc sa obrátila aj na ľudí na sociálnej seti. Každá informácia pomôže. Nevideli ste túto maloletú školáčku? Len 14-ročná Kristína z Fiľakova bola naposledy videná v Centre pre deti a... Čítať ďalej
02 | 10 | 2024 | Jarmila Vilhanová

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik

 

Zdieľať tento článok
Starší článok Novší článok