Krvavý masaker na Kysuciach: Vlci roztrhali desiatky oviec, farmár v šoku!
02 | 10 | 2024 I Bari Zajačková

Pokojný víkend na farme v obci Korňa sa zmenil na hrôzostrašnú nočnú moru. Vlčia svorka zaútočila na stádo oviec a zanechala za sebou spúšť nevídaných rozmerov. Farmár zúfalo hľadá svoje stratené zvieratá, informuje web mojekysuce.sk.

Smrť prišla v noci

Uplynulý víkend sa do tichej kysuckej obce Korňa vkradla smrť. Pod rúškom tmy zaútočili vlci na miestnu farmu a rozpútali krvavé peklo. Majiteľ farmy, pán Koniar, sa ráno zobudil do nočnej mory každého chovateľa.

"Vlci sa rozutekali na tri smery, časť stáda sa našlo až v Klokočove. Zatiaľ sme našli 8 uhynutých kusov, zhruba 70 stále chýba," opísal otrasený farmár pre lokálne médiá.

Zúfalé pátranie pokračuje

Starostka obce Korňa, Marianna Bebčáková, okamžite zareagovala a vyzvala miestnych obyvateľov na pomoc. "Chceme požiadať hubárov, ktorí nájdu v lese ovečky, aby kontaktovali ihneď majiteľa," napísala na sociálnej sieti.

Farmár teraz zúfalo pátra po svojich stratených ovciach. Každá minúta je drahá, keďže vystrašené zvieratá môžu padnúť za obeť ďalším predátorom alebo podľahnúť vyčerpaniu.

Komunita sa zomkla

Tragédia na Kysuciach však ukázala aj silu miestnej komunity. Mnohí obyvatelia okamžite prezdieľali výzvu starostky a zapojili sa do pátrania. Podporu vyjadrilo aj Občianske združenie U Psej matere Kysuce Ranč Korňa.

Zatiaľ čo pátranie pokračuje, vynárajú sa otázky o ochrane hospodárskych zvierat pred divou zverou. Tento incident naplno odhalil zraniteľnosť farmárov a nutnosť hľadať riešenia na ochranu ich živobytia.

Bomba v dome Michala Šimečku? Líder PS obviňuje vládnu koalíciu
V bydlisku lídra opozičného hnutia PS a poslanca Národnej rady (NR) SR Michala Šimečku v utorok (1. 10.) večer niekto nahlásil bombu. Informoval o tom v stanovisku. Ide podľa neho o ukážku radikalizácie a rozoštvávania spoločnosti, za ktoré môže... Čítať ďalej
02 | 10 | 2024 | Bari Zajačková/ TASR

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik

Zdieľať tento článok
Starší článok Novší článok