Koalícia drží pohromade: Ministri zostávajú, kľúčové zákony prejdú
02 | 10 | 2024 I Bari Zajačková

Dnešné popoludňajšie rokovanie koaličnej rady prinieslo jasný signál stability a odhodlania vládnej koalície pokračovať v nastolenom kurze. Výsledkom stretnutia je garancia vládnej väčšiny a pripravenosť na prijímanie dôležitých rozhodnutí.

"Koaličná rada sa na dnešnom popoludňajšom rokovaní dohodla na ďalšom postupe. Predsedovia koaličných strán garantovali vládnu väčšinu a spôsobilosť prijímať vo vláde a v Národnej rade SR dôležité rozhodnutia," uvádza sa v oficiálnom stanovisku po zasadnutí.

Konsolidačné zákony na programe dňa

Medzi najdôležitejšie body programu patrí zajtrajšie hlasovanie v NR SR o zákone o konsolidácii a zákone o dani z finančných transakcií. Tieto legislatívne návrhy sú kľúčové pre vládne úsilie o ozdravenie verejných financií.

Ministri zostávajú vo funkcii

Koaličná rada prerokovala aj otázku vyslovovania nedôvery členom vlády - ministerke zdravotníctva SR Zuzane Dolinkovej, ministerke kultúry SR Martine Šimkovičovej a ministrovi spravodlivosti SR Borisovi Suskovi. Na odvolanie uvedených ministrov podľa koalície neexistujú žiadne dôvody a v tomto duchu bude koalícia postupovať aj v NR SR.

Jednotný postup koalície

Dnešné rokovanie koaličnej rady možno hodnotiť ako demonštráciu jednoty vládnej koalície. Napriek rôznym špekuláciám sa ukazuje, že koalícia je schopná nachádzať spoločnú reč v kľúčových otázkach.

Zajtra po hlasovaní o konsolidačných zákonoch sa na pôde Národnej rady SR uskutoční spoločná tlačová konferencia predsedov koaličných strán.

Krvavý masaker na Kysuciach: Vlci roztrhali desiatky oviec, farmár v šoku!
Pokojný víkend na farme v obci Korňa sa zmenil na hrôzostrašnú nočnú moru. Vlčia svorka zaútočila na stádo oviec a zanechala za sebou spúšť nevídaných rozmerov. Farmár zúfalo hľadá svoje stratené zvieratá, informuje web mojekysuce.sk. Smrť prišla... Čítať ďalej
02 | 10 | 2024 | Bari Zajačková

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik

Zdieľať tento článok
Starší článok Novší článok