Hnutie Republika: Sme svedkami národných síl v parlamente (VIDEO)
03 | 10 | 2024 I Eka Balašková

Líder hnutia Republika vo svojom vyhlásení ku konfliktu Andreja Danka a Rudolfa Huliaka z poslaneckého klubu SNS-NK oboch aktérov prirovnal ku dvom kohútom na jednom smetisku, ktorí proti sebe neustále bojujú, čím frustrujú celý štát.

„Všetci doplácame na tieto rozkoly vo vládnej koalícii. Máme tu dvoch kohútov na jednom ihrisku. Pána Danka na jednej strane, ktorý chcel byť tuším všetko. Pokiaľ si dobre pamätám, najprv chcel byť vo vláde v parlamente, potom chcel byť prezidentom Slovenskej republiky, potom zase kandidoval na europoslanca. Najnovšie chcel byť predsedom NR SR, teraz chce byť neviem presne čím,“ zhrnul Uhrík Dankovo úsilie.

„Na druhej strane tu máme pána Huliaka, ktorý sa nejakým spôsobom zobudil a povedal si, že jeho Národná koalícia je veľká strana a zaslúži si byť súčasťou vládnej koalície ako legitímna strana,“ povedal Uhrík na margo druhého z aktérov.

Milan Mazurek: ZAKROČTE, kým je čas! Dúhová propaganda do škôl nepatrí (FOTO+VIDEO)
Europoslanci Milan Uhrík a Milan Mazurek (hnutie Republika) sú zdesení z diania na gymnáziách. Ide o „dúhové dni pestrosti za Tepláreň". Milan Uhrík na Facebooku pri Mazurekovom videu konštatuje, že toto nesmieme tolerovať a je nutné dať veci do... Čítať ďalej
02 | 10 | 2024 | Eka Balašková

V koho prospech

„Sme svedkami rozpadu národných síl v parlamente, čo je tragická vec. Je to tragická vec z pohľadu toho, že tento rozkol posilňuje stranu Hlas vo vládnej koalícii, pretože posilňuje ich jednak vyjednávaciu pozíciu a jednak postavenie ich ministrov,“ konštatoval Uhrík.

„Posilňuje to Dolinkovú, ktorá rozvrátila zdravotníctvo a posilnila vplyv finančných skupín v zdravotníctve. Posilňuje to ministra školstva Druckera, ktorý sa pozerá na to, ako na slovenských gymnáziách počas vlády SNS, strany Smer a strany Hlas prebiehajú dúhové týždne alebo dúhové dni pestrosti,“ vyčíta Uhrík koalícii s tým, že ak sa vláda prezentuje ako pronárodná a konzervatívna, toto je absolútne neakceptovateľné.

„Najtragickejšie je, že tieto vzájomné rozkoly vo vládnej koalícii posilňujú najmä postavenie progresívcov, ktorí si už teraz brúsia zuby na to, ako sa raz dostanú k moci a ako raz presadia všetky svoje takzvané konsolidačné opatrenia a ideologickú zmenu celého smerovania slovenskej spoločnosti,“ pokračuje Uhrík s tým, že výčitky Republiky voči Dankovi a Hulakovi sú opodstatnené. Uhrík dokrútkou zároveň pripomenul slová oboch, ako budú pevnou súčasťou vládnej koalície, ktorá sa nerozpadne, že ako klub budú jednotní. Predseda Republiky je znechutení z toho, že už rok po voľbách sa nazývajú zradcami.

„Situácia po roku od parlamentných volieb je taká, že klub SNS je polorozpadnutý, pretože huliakovci sa odčleňujú od Slovenskej národnej strany,“ hodnotí Uhrík, porovnávajúc situáciu s jeho hnutím. Tomu zvlášť pred voľbami predpovedali politickú izoláciu, no a teraz sú spoluzakladateľmi frakcie Európy suverénnych národov.

Európska politická strana

„V pondelok sme úspešne založili európsku politickú stranu, čo je fenomenálny úspech na našej politickej scéne, pretože konečne máme nielen europarlamentnú frakciu, ale aj európsku politickú stranu, ktorá nám umožní oveľa intenzívnejšie spolupracovať na straníckej úrovni,“ informoval ďalej Uhrík s tým, že politika aj na národnej úrovni potrebuje ľudí, ktorí namiesto svojho ega a nenaplnených ambícií budú dávať do popredia potreby občanov SR.

Ivan Ševčík OTVORENE: TOTO koalícii NIKDY neurobíme (VIDEO)
Policajný generál vo výslužbe Ivan Ševčík bol jedným z trojice poslancov, ktorí boli do Národnej rady SR pred rokom zvolení cez kandidátnu listinu Slovenskej národnej strany, ako kandidát Národnej koalície a nezávislých kandidátov. Na jej nedávnom... Čítať ďalej
02 | 10 | 2024 | Eka Balaskova

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik

Zdieľať tento článok
Starší článok Novší článok