Alarmujúce čísla: 2000 policajtov zvažuje odchod, minister koná!
02 | 10 | 2024 I Bari Zajačková/ TASR

O požiadavkách, ktoré vychádzajú zo strany samotných policajtov, vedie Ministerstvo vnútra (MV) SR aktívnu komunikáciu. Pred rokovaním vlády v súvislosti s hrozbou odchodu veľkého množstva policajtov to zvýraznil minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD). Zároveň verí, že nový platný zákon o stabilizačných podmienkach v polícii prispeje k tomu, že nie všetky podané výpovede budú i reálne uplatnené.
        

"Tie čísla k odchodom máme, do dnešného dňa to bolo nejakých 1000 policajtov, ďalších zhruba do 1000 žiadostí o odchod je podaných. Veríme, že nie všetky budú uplatnené a že budú stiahnuté aj vďaka tomu, že od októbra platí nový zákon o stabilizačných podmienkach," uviedol.
        

Uistil, že s policajtmi vedenie rezortu i Policajného zboru aktívne komunikuje o požiadavkách i podnetoch. "Netýkajú sa len platových náležitostí. Niektoré veci už boli vyriešené, iné sú v riešení," povedal minister. Chystá sa komunikovať s policajtmi v regiónoch. "Tak, ako som sa stretol s policajtmi z bratislavského regiónu, chystám sa komunikovať aj s ich kolegami z iných regiónov," povedal. Upozornil, že napráva fakt z minulých vlád, "keď sa na komunikáciu o požiadavkách policajtov kašľalo".
        

Zároveň zdôraznil, že k personálnej stabilizácii je potrebné zjednodušiť náborový proces. "Máme 4000 žiadostí a častokrát prepadávajú na elementárnych veciach, ako sú napríklad okuliare. Potrebujeme zmeniť veci, zdynamizovať tento proces, riešime to," vyhlásil.

Razie v bratislavských kluboch: drogy a dane        

Vyjadril sa aj k policajným raziám v bratislavských kluboch. Upozornil, že okrem daňových pochybení, ktoré zistili príslušníci Finančnej správy sa riešili aj drogy. "Potvrdili sa podozrenia, že tam dochádzalo k predaju drog, našlo sa veľké množstvo pervitínu, marihuany a kokaínu," vysvetľoval i zásah "kukláčov". V nadväznosti na príslušné zistenia prišlo podľa ministra k posilneniu protidrogovej jednotky. "Budeme veľmi tvrdo postupovať v boji proti drogám, na školách i v kluboch," deklaroval.

Marián Kéry: Takto vyšetrovanie smrti Slováka nesmie skončiť
Prípad Jozefa Chovanca, ktorý zomrel v policajnej cele po otrasnom prístupe belgických orgánov na tamojšom letisku „sa ťahá“ už niekoľko rokov. Poslanec Marián Kéry (Smer-SSD) na sociálnej sieti avizuje, že hoci belgické vyšetrovacie orgány... Čítať ďalej
02 | 10 | 2024 | Eka Balaskova

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik

 

Zdieľať tento článok
Starší článok Novší článok