Slovenské národné múzeum dočasne povedie Anton Bittner
01 | 10 | 2024 I Gabriela Fedičová/TASR

Slovenské národné múzeum (SNM) dočasne povedie Anton Bittner. Pre TASR to potvrdil námestník generálneho riaditeľa pre úsek komunikácie SNM Jozef Bednár. Upozornil na to Denník N.

Ministerka kultúry Martina Šimkovičová (nominantka SNS) odvolala v pondelok (30. 9.) z funkcie generálneho riaditeľa SNM Branislava Panisa. Bittner bol v utorok odvolaný z funkcie dočasne povereného šéfa Slovenskej národnej galérie.

Ministerka kultúry SR Martina Šimkovičová poverila dočasným vedením SNM Antona Bittnera. Múzeum povedie do vyhlásenia výberového konania, ktoré sa uskutoční v zákonom stanovenej lehote," potvrdil rezort kultúry, ktorý chce využiť Bittnerove skúsenosti z krízového riadenia.

Bittnerovou úlohou bude podľa ministerstva nastaviť proces konsolidácie organizácie a zamerať sa na riešenie komplikovaných projektov v súvislosti s nezvládnutým procesom rekonštrukcie Spišského hradu a Krásnej Hôrky.

Ministerka kultúry Martina Šimkovičová (nominantka SNS) odvolala v pondelok (30. 9.) z funkcie generálneho riaditeľa SNM Branislava Panisa. Bittner bol v utorok odvolaný z funkcie dočasne povereného šéfa Slovenskej národnej galérie (SNG). Rezort dodal, že o SNG bude informovať v najbližších dňoch.

Rudolf Huliak vydal ZÁSADNÉ vyhlásenie: Rana pod pás pre Danka? (VIDEO)
BRATISLAVA - Okolo Rudolfa Huliaka je v týchto dňoch pomerne rušno. Ostatne zaujal vyjadreniami voči Lucii Plavákovej (PS). Najnovšie predstúpil pred médiá s pomerne šokujúcim vyjadrením. Poslanec Národnej rady (NR) SR a líder mimoparlamentnej... Čítať ďalej
01 | 10 | 2024 | Eka Balašková

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik