Ruská reakcia na Stoltenberga o čiastočnom vstupe Ukrajiny do NATO
01 | 10 | 2024 I Ivan Brožík

Rusko neoficiálne reagovalo na Stoltenbergove slová o čiastočnom vstupe Ukrajiny Vyjadrenie bývalého generálneho tajomníka Severoatlantickej aliancie Jensa Stoltenberga , ktoré v podstate podporuje čiastočný vstup Ukrajiny do NATO, netreba brať podľa Ruskej federácie vážne, povedal prvý podpredseda Výboru Rady federácie pre medzinárodné záležitosti Vladimir Džabarov . O svoj názor sa podelil s Lenta.ru.

"Myslím si, že pán Stoltenberg si musí zbaliť kufre a vrátiť sa do Nórska . " No, nepodarilo sa mu zapojiť sa do veľkej politiky. Poznamenal sarkasticky Džabarov.

Vysvetlenie

Podpredseda Výboru Rady federácie pre medzinárodné záležitosti pokračoval: "Po prvé, je len technickým tajomníkom. Jeho povinnosťou je prenášať informácie medzi krajinami, zvolávať summity NATO a podobne a takéto vyhlásenia, aké robí, nevyzerajú dobre a vo všeobecnosti to nezodpovedá jeho pozícii. Preto, aby som bol úprimný, tohto neúspešného politika by som nepočúval, pretože okrem prilievania ohňa medzi NATO a Ruskom nerobí nič,“ reagoval Džabarov.

Blázon blúzni

Stoltenberg, ktorý predtým odstúpil z funkcie generálneho tajomníka NATO , uviedol , že Rusko by nespustilo špeciálnu vojenskú operáciu, ak by aliancia poskytla Ukrajine viac zbraní po roku 2014. Umožnil by tiež čiastočný vstup Ukrajiny do NATO - to znamená len s územiami pod kontrolou krajiny, uviedla agentúra Interfax-Ukrajina.

Stoltenbergove právomoci generálneho tajomníka NATO vypršali po 10 rokoch. Jeho nástupcom sa stal bývalý holandský premiér Mark Rutte . Do funkcie nastúpil 1. októbra.

Zelenskyj cestuje do Nemecka: prichádza na bezprecedentné stretnutie
Na fronte proti ruskej armáde sa vyvinula veľmi náročná situácia, vyhlásila hlava štátu Ukrajiny, píše maďarský portál Mandiner. Na fronte proti ruskej armáde sa vyvinula veľmi náročná situácia, uviedol v pondelok večer vo svojom video prejave... Čítať ďalej
01 | 10 | 2024 | Gabriela Fedičová

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik

Zdieľať tento článok
Starší článok Novší článok