Ostrá reakcia kancelárie NR SR na medializované informácie
01 | 10 | 2024 I Gabriela Fedičová/TASR

Kancelária NR SR sa dôrazne ohradzuje voči medializovaným informáciám a výmyslom, že má nakupovať tabakové výrobky pre osobnú spotrebu, napríklad pre poslancov NR SR.

Kancelária Národnej Rady obstaráva tabakové výrobky a fajčiarske potreby, ktoré sú určené výlučne pre ďalší predaj na určených miestach v priestoroch Národnej Rady SR, vrátane bufetu alebo účelového zariadenia v Častej Papierničke. Výrobky si tak úplne bežne kupuje aj verejnosť, vrátane novinárskej obce.

Riadne vyhlásená a zverejnená zákazka je vyhotovená na nákup tabakových výrobkov počas dvoch rokov, čiže nejde o žiadny jednorazový nákup. Hodnota sa stanovuje podľa nákupov spotrebiteľov týchto výrobkov v predchádzajúcom období. Rovnaký postup sa uplatňuje pravidelne už niekoľko rokov a je plne v súlade s platnou legislatívou.

Kancelária Národnej Rady SR postupuje úplne rovnako pri obstarávaní iného tovaru na zásobovanie prevádzok ako sú nápoje alebo pečivo. Vyjadrujeme údiv a rozčarovanie z toho, že niektoré média sú bez poznania reality schopné vytvoriť „kauzu“ z úplne bežného postupu.

Kancelária Národnej rady Slovenskej republiky si objednala tabakové výrobky a fajčiarske potreby v celkovej hodnote 60 267,60 eur, takto znela titulka článku, ktorý zverejnil denník Pluska.

Na výsledok verejného obstarávania upozornil portál interez.sk na sociálnej sieti. Informácie boli zverejnené vo vestníku Úradu pre verejné obstarávanie.

Medializované informácie podráždili opozíciu

"Toto je vrchol. Parlament nakúpil cigarety a zapaľovače za 60 000 eur! Naozaj? Na toto treba míňať? V čase, kedy ľuďom ide vláda všetko zdražovať si vláda nielenže zvýši platy, vyhodí milióny na nákupy na obrane, vnútre a na zbytočné ministerstvo, si ešte aj parlament nakúpi cigarety a zapaľovače za 60-tisíc. Lebo koaliční poslanci sú asi takí chudobní, že im je zaťažko si tie cigarety kúpiť zo svojho," reagoval napríklad Branislav Gröhling, predseda SaS.

Slovenské národné múzeum dočasne povedie Anton Bittner
Slovenské národné múzeum (SNM) dočasne povedie Anton Bittner. Pre TASR to potvrdil námestník generálneho riaditeľa pre úsek komunikácie SNM Jozef Bednár. Upozornil na to Denník N. Ministerka kultúry Martina Šimkovičová (nominantka SNS) odvolala v... Čítať ďalej
01 | 10 | 2024 | Gabriela Fedičová/TASR

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik

 

Zdieľať tento článok
Starší článok Novší článok