Matovič sa pridáva k referendu Demokratov, má však svoje "ale..."
01 | 10 | 2024 I Ivan Brožík

Igor Matovič sa najnovšie cez sociálnu sieť vyjadril k vyhlásenému referendu Demokratov, ako však napísal - "úprimne". Slovensko (podľa neho) "žije ťažkú dobu". Nedefinoval, či tým Slovenskom myslí svoju partaj, alebo náš štát. Preto vraj - podľa neho - "musíme o to viac byť k ľuďom úprimní a nemali by sme sa zahrávať s ich dôverou, lebo je krehká" a pridal matovičovskú klasiku - lebo "organizovaný zločin ovládol a gniavi štát."

Takže najskôr jedna z pripomienok Igora Matoviča: "Podľa judikátu Ústavného súdu z júla 2021 ide v prípade referenda od Demokratov (podľa toho, ako ho naformulovali) len o tzv. odporúčacie referendum = jeho výsledok nie je záväzný!
Pri takom type referenda, ak by aj (náhodou) bolo úspešné, tak následne by sme sa všetci mali spoľahnúť na ľudí ako Gašpar, Huliak, či Danko, že si sami sebe odhlasujú skrátenie volebného obdobia."

Prichádza obohratá platňa

"Chcieť také niečo od ľudí bez svedomia, je naivné a, bohužiaľ, aj zavádzanie ľudí, ktorí (samozrejme) petíciu podpíšu v presvedčení, že ak bude referendum úspešné, tak sme sa Fica zbavili … A NIE, že za koniec Ficovej vlády by mali ešte dodatočne hlasovať samotní zločinci z koalície organizovaného zločinu." Uľavil si najnepopulárnejší stranícky líder na Slovensku.

Pomôžu čo môžu, ale s podmienkou

"Dostali sme list od Demokratov, aby sme sa pridali. Pomôžeme Demokratom a veľmi radi. Otázky však musia byť naformulované tak, aby bol výsledok referenda záväzný a nemuseli sa ľudia spoliehať na svedomie ľudí bez svedomia z vládnej koalície." Pripomína Matovič.

Vraj...(zrazu)

Náhla premena z premiéra a ministra financií na opozičníka: "Robme politiku pre ľudí poctivo tak, aby sme mohli s ich pomocou v referende dosiahnuť reálny výsledok, nie len marketing bez výsledku."

Matovičov dodatok

"Ak by som mal ľudí zavádzať a klamlivo v nich vyvolávať falošné nádeje, že ich podpis, snaha a účasť na referende má šancu reálne skorumpovaného zločinca Fica odstaviť od moci … a vedel by som, že to vôbec pravda nie je … prepadol by som sa od hanby." ... A klinec na koniec. Klasický. "Mafia si celý svoj úspech postavila na zneužívaní nevedomosti svojich vlastných voličov." Dodáva svoj refrén Igor Matovič.

AKÝ BUDE MESIAC OKTÓBER? Meteorológovia majú prvé predpovede
Dnes je 1. októbra. Jeseň prebieha v plnom prúde a noc zo septembra na október už bola niekde poriadne mrazivá. Nadránom klesli niektoré teploty aj pod nula stupňov Celzia. Aký bude mesiac október? Meteorológovia majú prvé predpovede. Modely... Čítať ďalej
01 | 10 | 2024 | Gabriela Fedičová

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik

Zdieľať tento článok
Starší článok Novší článok