Huliak ukázal Dankovi žltú kartu
01 | 10 | 2024 I Ivan Brožík

Národná koalícia Rudolfa Huliaka dospela. Je plnoletá, je samostatná, je svojprávna, je emancipovaná a je zdravo sebavedomá. Navyše - potvrdila svoju oddanosť koalícii, koaličnej zmluve a koaličným partnerom. Rudolf Huliak tvrdí, že ak má niekto problém s ním a s Národnou koalíciou, je to jeho problém. On sám s nikým problémy nevyrába, nevyhľadáva a - ako tvrdí - nemá. Národná koalícia má teraz v parlamente silu troch hlasov.

Ak bude hlasovanie v NR SR zo strany národniarov z SNS v rozpore so želaním poslancov vládnej koalície, Huliakova Národná koalícia dá tri hlasy koalícii. Týka sa to aj voľby predsedu NR SR, kde sa "huliakovci" stavajú na stranu HLASU. "Nebudeme súhlasiť so všetkým a my to nahlas povieme!" Stroho vyhlásil Rudolf Huliak. "Chceme, aby bolo jasné, že to, čo povedal Andrej Danko, povedal Andrej Danko a to, čo povedala Národná koalícia, povedala Národná koalícia".

Takže Danko dostal žltú kartu

Rád pripomeniem, že nie SNS. Že nie poslanci národniarov, medzi ktorými je množstvo takých, ktorí by volili aj iné "riešenia", ako ponúka Andrej Danko. Žiaľ, on sám skôr skĺzol, netuším či vedomky, alebo nevedomky, do pozície "neriešení".- Napokon, aj Rudolf Huliak prízvukuje, že zostávajú aj ideologicky súčasťou koaličnej SNS, iba pod samostatným a sebaurčujúcim názvom. Nedá sa vylúčiť ani to, že do Národnej koalície niekto z poslancov Dankovej SNS prejde. Je to jeho právo.

Čakanie na červenú, ak sa Danko nezmení

Žltá karta sa používa v kolektívnych športoch, najmä v hádzanej a vo futbale k signalizácii napomenutia hráča rozhodcom za niektorý menej závažný, nie však zanedbateľný prehrešok. Žltá karta sa udeľuje spravidla za vážnejší faul, nešportové chovanie, hranie rukou mimo pokutové územie. Po nej nasleduje červená, zjednodušene - vylúčenie z hry. Andrej Danko mnohé témy a problémy, ktoré nastoľuje, nemyslí zle. Iba ich zle nastoľuje. To je jeho problém. On dokonca sám deklaruje, že nijako neohrozí vládnu koalíciu, no jej voličské preferencie ohrozuje každým dňom neuváženými spontánnymi signálmi, ktoré vysiela do voličskej verejnosti. Ohrozuje viac jej budúcnosť, ako samotnú jej aktuálnu prítomnosť.

Národná koalícia dáva podpis pod program vládnej koalície

Rudolf Huliak dal zreteľne najavo, že autokracia v SNS sa pre neho a jeho kolegov z Národnej koalície skončila. Spoločne budú stáť v ofenzíve voči liberálnemu progresivizmu, v praktickej politike sa zamerajú na pôdu či na lesy. Spoločne chú vystupovať pod značkou Národná koalícia, teda,  nie ako iba hlasy SNS. Samozrejme, že tým určite utrpí ego predsedu národniarov, ale do istej miery si to zapríčinil sám. Dôležité je, že "Huliakovci" vysielajú do verejnosti signál o tom, že medzi SNS (jej časťou Národná koalícia) a Hlasom môže celkom rýchlo nastať "pokoj zbraniam". Zostáva dúfať, že ten signál zaregistrovali aj v HLASe.

Pre progresívnych šialencov a slobodyfóbov

Národný, slovo "národný", neznamená žiaden fašizmus, ani nacizmus, ani komunizmus či socializmus. To ak by sa zachcelo zas tým naj naj naj majiteľom pravdy kopať do Huliaka. Národný znamená predovšetkým vlastenecký. Ešte stále totiž existuje aj čosi ako vlasť, treba pripomenúť tým, ktorí sa správajú tak, že kto ešte nebol v USA,. akoby vôbec nebol, parafrázujúc heslo už aj tak dosť trápnej Smotánky.

Hlas ľudu: Plaváková by mala priniesť papier od veterinára
Ak si tento príspevok prečítate do konca, tak na konci sa možno aj zasmejete. Neuveríte, čoho všetkého sú ľudia schopní, len aby neboli k*rvami nakazenými a bláznami. Máme dvoch Huliakov. Dobrý Huliak Keď čítam najnovšie komentáre a statusy,... Čítať ďalej
30 | 09 | 2024 | Mária Škultétyová

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik

 

Zdieľať tento článok
Starší článok Novší článok