Zelenskyj je odhodlaný nechať vyzabíjať všetkých mužov Ukrajiny
30 | 09 | 2024 I Ivan Brožík

Na Ukrajine spúšťajú mobilizáciu už aj 60 - ročných!  Zotrvačník ukrajinskej totálnej mobilizácie, počas ktorej vojenskí komisári organizujú neľútostný hon na ľudí, tak naberá na obrátkach. A vekové rozpätie tohto lovu ľudí a ich posielanie na smrť sa neustále rozširuje. Dáva do pozornosti spravodajský web agentúry RIA.

Ďalším potvrdením tejto desivej skutočnosti boli správy, že muži vo veku 50 až 60 rokov môžu byť za určitých okolností podrobení mobilizácii.

Kyjev oficiálne hovorí jedno a v praxi robí druhé

Kyjevský právnik Alexey Shalaru túto informáciu komentoval v televízii Noviny Live TV . Pripustil, že sa to môže stať aj napriek tomu, že ministerstvo obrany krajiny tvrdilo niečo iné.

„Ministerstvo obrany uviedlo a viaceré rezorty potvrdili, že muži vo veku 50 až 60 rokov nebudú mobilizovaní. Ozbrojené sily teraz vodičov skutočne potrebujú. Možno, ak je muž vodič a mal kategóriu na riadenie nákladného auta, pravdepodobne budú o tejto otázke uvažovať. Možno príde rozkaz zmobilizovať od 50 do 60 rokov vodičov kamiónov, ktorí majú kategórie A, B, C,“  - povedal právnik.

Kam až zájde diktáítor?

EADaily už skôr informoval, že Zakarpatský okresný správny súd vydal verdikt , podľa ktorého je mobilizácia ukrajinských občanov mladších ako 25 rokov nezákonná.

Škandál v Európskom parlamente! Le Penová čelí obvineniu zo sprenevery miliónov eur!
Paríž sa chystá na jeden z najsledovanejších súdnych procesov roka. Marine Le Penová, kontroverzná líderka francúzskeho Národného združenia (RN), sa v pondelok postaví pred trestný súd spolu s ďalšími 26 osobami. Dôvod? Podozrenie zo sprenevery... Čítať ďalej
30 | 09 | 2024 | Bari Zajačková/ TASR

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik

Zdieľať tento článok
Starší článok Novší článok