Štubniak bez náhubku: O nálepky tu vôbec nešlo (VIDEO)
02 | 10 | 2024 I Eka Balašková

Ešte počas víkendu glosátor Juraj Štubniak brúsil po lesoch Malých Karpát hľadajúc huby, aby sa večer usadil vo svojom štúdiu a „do šróbu“ rozobral dianie predošlého týždňa. Na šálku čaju pozval aj svojich sledovateľov, alebo ako sa moderne hovorí „followerov“.

Z tohto pozvania vznikol záznam, v ktorom sa Štubniak komplexne pozrel na konflikt Plaváková – Huliak pripomenúc aj to, prečo vlastne Huliak použil svoje hrubé prirovnanie. Štubniak tiež hovorí, že LGBT ľudia sa určite necítia v pracovnom procese diskriminovaní a nerozumie faktu, že hoci poslankyni volali zo škôlky, že jej dcéra má problém, ona sa postavila pred novinárov. Štubniak sa obáva aj predčasných volieb a vyzýva premiéra, aby sa správal tak, ako šéf exekutívy.

Huliakov utorkový výstup

Štubniak ocenil aj utorkové vystúpenie na záver tlačovej besedy SNS – podľa glosátora to bolo najlepšie, čo koalícia ponúkla odkedy „je pri vesle“. Výstup Lucie Plavákovej z PS, ku ktorému došlo v stredu, Štubniak nazval riadenou provokáciou. Mnohí to celé bagatelizovali, že veď čo tam po nálepkách.

Anna Belousovová: Voliť v 16-tich? To je politická pedofília!
Anna Belousovová nie je vo vysokej politike už pomaly dve desaťročia, no keďže kandidovala do Európskeho parlamentu (pod „značkou“ hnutia Republika), sleduje aj zahraničnú politiku. V tejto súvislosti si všimla aj parlamentné voľby, ktoré sa... Čítať ďalej
30 | 09 | 2024 | Eka Balaskova

O to však nejde

Jedná sa o to, že ak povolíte z pravidiel, ktoré sú jasne dané, tak o chvíľu sa tieto pravidlá zrušia. A ako sa chcete postaviť tým, ktorí nič nerešpektujú?  Tak, že im dovolíte si robiť čo chcú?,“ pýta sa Štubniak, ktorý reakcii podpredsedu parlamentu rozumie. Lebo ide o symboliku.

Toxický symbol

„Žijeme vo svete symbolov a tie sú dôležité. Ohľadom niektorých to ani tvrdiť netreba, sú predmetom trestného zákona a za ich zverejňovanie hrozí aj odňatie slobody. Tento, podľa mňa toxický symbol, namierený proti prirodzeným právam človeka je na úrovni Dolfiho obrátenej svastiky. Jeho dôsledok možno necítime dnes, ale ak sa mu nepostavíme, skončíme ako ČSR v roku 1939,“ varuje Štubniak. Vrátiac sa k rokovaciemu poriadku sa priznáva, že on sám cíti pocit prenesenej hanby za niektorých kvázi zástupcov národa. No aj s tým sa v rámci demokracie, čo možno najkultivovanejšie, treba vysporiadať. Ak teda má aj oponent štipku kultivovanosti, ktorú Štubniak u mnohých poslancov nebadá.

FOTO TASR - Martina Kriková | Na snímke opozičná poslankyňa Národnej rady (NR) SR z Progresívneho Slovenska (PS) Lucia Plaváková ukazuje počítač s nálepkami, za ktoré ju podpredseda parlamentu Andrej Danko (SNS) vykázal z rokovacej sály počas zasadnutia parlamentu v Bratislave v stredu 25. septembra 2024.

Na hrubé vrece hrubá záplata

„Netvrdím, že schvaľujem pomenovanie, ktoré Rudo zvolil. Existuje mnoho trefnejších a bodavejších pomenovaní, ktoré nie sú takto jednoducho zneužiteľné. Ale chápem, že v emočne vypätej situácii sa toto môže stať. A to, že s progresívnymi nedokonalými formami života musia každé zasadanie dýchať ten istý vzduch, to samo o sebe musí byť mimoriadne stresujúce,“myslí si Štubniak. Chápe Huliaka – kresťana, musel byť doslova bolestivý Plavákovej výrok o nenarodenom plode, ktorý Štubniak pustil v prestrihu. Plaváková v ňom o plode – nenarodenom človeku hovorí z čisto právnického hľadiska, že

Výrok v nesúlade s Ústavou

„Plod nie je osobou. Právne nie je subjektom práva a preto nemá plod ani právo na život,“ hovorí Lucia Plaváková v dokrútke a Štubniak sa pýta, či toto bolo šťastné vyjadrenie. On síce chápe, že v právnom svete je to takto nastavené, no toto konkrétne vyjadrenie bolo nešťastné.

„Muselo pobúriť mnohých, pre ktorých je ľudský život hodný ochrany už od samého počatia. Inak v podobnom duchu je písaná aj naša Ústava, ale s tou si už po vzore Zuzany kobercovej progresívci hlavu nezaťažujú,“ dodáva Štubniak a diváka sa pýta, ktorý výrok ho poburuje viac.

"Nešťastník" Huliak to robí dobre!
Niektorí ľudia si so sebou nesú celý život "danajský dar". Sú totiž "iba" tým, čím sú. A odráža sa to nielen v ich správaní, vyjadrovaní, ale - napríklad aj na výzore. Mám rád tých zamračených, naoko namrzených a nevľúdnych. Naozaj ich mám oveľa... Čítať ďalej
29 | 09 | 2024 | Ivan Brožík

Mediálna hystéria duchom menej obdarených

Tú spustila samotná Plaváková, ktorá hovorila  o útoku na všetky ženy, k čomu sa neskôr pridali ďalšie dámy z opozície. „Neviem z akého otvoru si toto úbohé stvorenie vytiahlo, že to bol útok voči ženám, keď ona sama sa za ženu nepovažuje,“ upozorňuje Štubniak mieriac na všelijaké tie pomenovania stierajúce rozdiely medzi mužmi a ženami.

„Veľmi správne zhodnotil situáciu sám Rudo, ktorý vyhlásil, že sa pôjde ospravedlniť svojej fene. Sučky nemajú problém s právnou ochranou života, ktorý nosia v sebe a po vrhnutí ho bezmedzne milujú, na rozdiel od mnohých tzv. homo sapiens. Suka by nešla strácať čas hlúpymi žvástami,“ konštatuje Štubniak nad videom, kde poslankyňa vysvetľuje, že namiesto toho, aby utekala za dcérou do škôlky, odkiaľ jej volali, že má zdravotný problém, „musela“ stáť pred novinármi.

Ani s tou homofóbiou to nebude také horúce

Štubniak sám celý svoj produktívny život odpracoval v médiách, v šoubiznise a tak má dosť skúseností aj s tým, že v tejto oblasti sa pohybuje množstvo ľudí s inou sexuálnou orientáciou. Nik s nimi nemá problém, Štubniak vo videu dokonca konštatuje, že „miesto skôr dostane priemerný gay zo Svidníka, ako šikovný odborník z Bratislavy“. Neobstojí podľa neho ani Plavákovej hláška o tom, že Andrej Danko na ňu útočil, ako na queer osobu.

Pamätáte si na FB skupinu „Dobre“?

„Plaváková je členom extrémistickej skupiny DOBRE, ktorá šikanuje a ponižuje každého, kto s nimi bezvýhradne nesúhlasí. Okrem iného, práve títo členovia mi priali smrť na FB v komentároch pod mojim jediným príspevkom, keď som ležal na kyslíku v cholera baraku na Kramároch,“ spomína Štubniak na osobnú skúsenosť s partiou „Dobre“ na časy, keď sa všetci jeho blízki obávali, či covid vôbec rozchodí.

„A tento úchynlý zhluk protoplazmy ide robiť vedu z nejakej suky. Len želám, aby si z polovice mohla prejsť tým, čím som prešiel ja s manželkou, možno by sa v tej prázdnej hlave aspoň zablesklo. Titul doktora práv a PHD je niekedy v priamom rozpore so zdravým rozumom i morálkou,“uzatvára tému Plaváková Štubniak.

Hlas ľudu: Huliak je jeden z mála mužov, čo si ženy váži
Budete možno prekvapení, ale v rozhovore to sám o sebe povedal. Ak platí, že sami seba najlepšie poznáme, tak by to mala byť pravda. Hovorí, že až nadštandardne si váži ženy vo svojom okolí. Je k nim pozorný a vždy ich poteší nejakou maličkosťou.... Čítať ďalej
28 | 09 | 2024 | Mária Škultétyová

Vešti predčasné voľby

„Budú! A to sa nepovažujem za politológa s ktorými tu môžeme dláždiť námestia. Hlavne , že sa týmto tlčhubom dáva toľko priestoru ako v mainstreame, tak aj  bohužiaľ v alternatíve. Tá v podstate zadala manuál na interakciu s obyvateľstvom. Dnes politici namiesto toho, aby niečo skutočne robili, tak natáčajú svoje promo videjká,“ čuduje sa Štubniak, ktorý nerozumie, že premiér ešte nemá svoju reláciu vo verejnoprávnom médiu a Robertovi Ficovi radil, aby sa správal, ako šéf exekutívy.

„V správach je toľko rusofóbie, až je to smiešne. To je v protiklade k tvrdeniam vlády. Ako chcete vládnuť, keď aj verejnoprávne médium vysiela úplne zvrátenú a protikladnú propagandu?,“ pýta sa v závere Štubniak.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme.

Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik

Zdieľať tento článok
Starší článok Novší článok