Šoféri, buďte v strehu! Polícia spustila veľkú akciu na cestách po celom Slovensku
30 | 09 | 2024 I Bari Zajačková

Pondelkové ráno sa pre mnohých vodičov zmenilo na nervy drásajúcu skúšku trpezlivosti. Polícia spustila rozsiahlu kontrolnú akciu zameranú na alkohol za volantom, ktorá ochromila dopravu vo viacerých mestách. K tomu sa pridali kolóny a nehody. Čo všetko čaká šoférov na cestách?

Policajné hliadky v pohotovosti

Bratislava a Pezinok sa zobudili do rána plného policajných kontrol. Podľa portálu Pluska.sk policajné hliadky nekompromisne zastavujú vodičov a podrobujú ich dychovým skúškam. Podobná situácia je aj v Hlohovci, kde polícia obsadila všetky výjazdy z mesta. "Hromadné fúkanie na moste v smere von z HC, asi zastavujú každého šoféra," informuje vodička Veronika na sociálnych sieťach.

Kolóny na každom kroku

Kto sa vyhne policajným kontrolám, ten sa nevyhne kolónam. Bratislavská diaľnica D1 v smere od Zlatých pieskov na Prístavný most a Petržalku je upchatá, vodiči tu strávia navyše aspoň 10 minút. V Rači smerom do centra je situácia ešte horšia - zdržanie tu dosahuje až 20 minút. Rovnako dlho si postojíte aj na vjazde do hlavného mesta zo Stupavy po D2.

Problémy hlásia aj vodiči v okolí Hlohovca, kde sa tvoria dlhé kolóny v smere od Kľačan. Zdržania neminú ani tých, ktorí cestujú cez Bernolákovo, Ivanku pri Dunaji, Dunajskú Lužnú či Rovinku.

Nehody komplikujú situáciu

Akoby nestačili kontroly a kolóny, dopravu skomplikovali aj dve dopravné nehody na diaľnici D1 pri vjazde do Bratislavy od Senca. Jedna sa stala v pravom a strednom pruhu, druhá krátko nato v ľavom. Vodiči by sa mali pripraviť na 40-minútové zdržanie v tomto úseku.

Ďalšie komplikácie na cestách

Centrum dopravných informácií Stellacentrum upozorňuje, že tunely Žilina a Ovčiarsko na diaľnici D1 sú pre údržbu uzavreté až do 18. hodiny. Horský priechod Pezinská baba je zase nepriechodný pre vozidlá nad 7,5 tony.

Výrazné zdržania čakajú vodičov aj medzi Čadcou a Kysuckým Novým Mestom, kde môžu v kolónach stráviť až 40 minút. V úseku Vrútky - Strečno - Žilina je potrebné rátať s polhodinovým meškaním.

Zdá sa, že pondelkové ráno preverí trpezlivosť aj tých najodolnejších vodičov. Odporúčame vyraziť na cesty s dostatočnou časovou rezervou a hlavne - s pokojom a rozvahou za volantom.

Mrazivý štart do nového týždňa. Vodiči, pozor na zradné cesty!
Meteorológovia bijú na poplach: Nový pracovný týždeň prinesie extrémne chladné počasie a nebezpečné podmienky na cestách. Odborníci varujú pred mrznúcimi hmlami, ktoré môžu spôsobiť chaos v rannej špičke. Arktický vzduch zasiahne Slovensko Podľa... Čítať ďalej
30 | 09 | 2024 | Bari Zajačková

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik

Zdieľať tento článok
Starší článok Novší článok