Rudolf Huliak: Toto nebol štandardný pád zo stoličky!
30 | 09 | 2024 I Eka Balaskova

Nechýbalo veľa a nedeľná politická relácia O 5 minút 12 sa skončí tragédiou. Poslanecký duel Rudolf Huliak (SNS / NK) a Jozef Hajko (KDH) prebehol štandardne, kým sa už mimo vysielania Rudolf Huliak na stoličke posunul dozadu a došlo k nepeknému pádu. Moderátor, aj štáb mu v momente prišli na pomoc, kým pán Hajko s kľudom pozeral na ten výjav, ako keby sa nič nebolo stalo. Video z udalosti sa dostalo na verejnosť a okamžite sa stalo virálnym. K celej situácii sa vyjadril aj Rudolf Huliak. Pre náš denník uviedol, že na polícii podal trestné oznámenie.

Rudolf Huliak sa pre portál Nový čas vyjadril, že je neprípustné, aby podobné kompromitujúce materiály takéhoto charakteru opustili štúdio STVR.

„Nie je možné prirovnávať tento incident ku klasickému štandardnému spôsobu pádu zo stoličky z nepozornosti. Pódium, na ktorom bola umiestnená stolička, nebolo zaistené, čo potvrdzuje aj samotný uniknutý videozáznam,"vyjadril sa Huliak.

"V ten deň mi zomrel najlepší kamarát z detstva," Huliak sa ospravedlnil ženám
Rudolf Huliak sa v relácii STVR, kde bol hosťom v nedeľnej politickej diskusnej relácii O 5 minút 12 ospravedlnil ženám. Huliak uviedol, prečo konal tak emotívne. Rudolf Huliak, poslanec NR SR, Slovenská národná strana diskutoval s Jozefom... Čítať ďalej
29 | 09 | 2024 | Gabriela Fedičová

Namiesto toho, aby zamestnanci takéto videá vynášali zo štúdia, by si podľa poslanca mali svoju prácu vykonávať svedomito a tiež dbať na bezpečnosť.

„Pracovníci televízie by mali byť vopred poučení z titulu lojálnosti voči hosťom relácie. Zabezpečiť zo strany vedenia STVR zmluvu o mlčanlivosti pri nástupe zamestnanca do zamestnania," upozorňuje poslanec.

„Uniknutý interný záznam bol poskytnutý súkromnému facebookovému účtu, ktorý dlhodobo predstiera moju identitu," uzavrel Huliak.

„Rudolf Huliak mi oznámil, že behá po lekároch,“povedal v rámci odpovede na otázky na tlačovej besede Andrej Danko, predseda SNS. Ten od STVR očakáva aj ospravedlnenie za únik nahrávky.

Incident po skončení sa relácie O 5 minút 12 nás mrzí, únik videa preveríme

STVR vyjadrila poľutovanie nad situáciou, ktorá vznikla po skončení vysielania relácie 0 5 minút 12. Zároveň oznámila, že prešetruje únik záberov, ktoré neboli súčasťou priameho prenosu. Informovala o tom Andrea Pivarčiová, poverená vedením sekcie marketingu a komunikácie STVR.
        

"S pánom Rudolfom Huliakom (SNS) sme komunikovali a veríme, že nešťastný pád v štúdiu mu nespôsobil vážnejšie zdravotné problémy," uviedla hovorkyňa. Uistila, že telerozhlas realizuje kroky, ktoré by mali zabrániť podobným udalostiam. "Aktuálne preverujeme systém bezpečnosti modulárnych prvkov, z ktorých sa skladá štúdiová scéna," objasnila.
        

Potvrdila, že preveruje únik záberov, ktoré neboli súčasťou živého vysielania. "Tento incident dôsledne prešetríme. Zároveň v súčasnosti obnovujeme licenciu na softvér, ktorý zabezpečuje kontrolu voči úniku citlivých dát. Platnosť tejto zmluvy vypršala v roku 2023," uviedla.

Priamo z Južnej Kórey: Premiér avizuje nový jadrový reaktor (VIDEO)
Premiér SR Robert Fico (Smer-SSD) je po 17-tich rokoch na návšteve v Južnej Kórey. Pokrok, ktorý po takom čase v krajine zaznamenal, ho utvrdzuje v tom, že Slovensko sa nesmie politicky orientovať len na euroatlantické štruktúry, ale že potrebujeme... Čítať ďalej
30 | 09 | 2024 | Eka Balašková

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik