Putin: "Rusko nikdy neopustí svojich bratov a sestry"
02 | 10 | 2024 I Ivan Brožík

Vladimír Putin sa prihovoril k obyvateľom Ruska a najmä k Rusom v "nových oblastiach". Hovoril o špeciálnej operácii, pričom opäť naznačil, že všetky jej ciele budú dosiahnuté. Správu prináša web lenta.ru.

Dôvodom prejavu bol Deň znovuzjednotenia Doneckej a Luganskej ľudovej republiky s Ruskom,ako aj Záporožskej a Chersonskej oblasti. Prezident Putin°zablahoželal občanom k ​​tejto „skutočne osudovej udalosti“ a povedal, že k nej prešli rokmi a ťažkými skúškami, pričom pripomenul ostreľovanie Donbasu od roku 2014.

Rusko a svet bolo podvedené

Vladimír Putin povedal, že Rusko neopustilo „svojich bratov a sestry“ v tomto regióne, pre ktorý je podľa neho Ruská federácia historickou vlasťou. "Rusko sa zároveň snažilo o mierové vyriešenie najťažšieho konfliktu, ale „rokovania sa skončili klamstvami, falšovaním a podvodom zo strany západných elít, ktoré si v tomto čase z Ukrajiny urobili svoju kolóniu, vojenský odrazový mostík zameraný na Rusko,“ dodal podľa citovaného zdroja ruský vodca.

Putin povedal, že špeciálna operácia má oslobodzujúci charakter
Okrem toho, že Ukrajina a Západ sa zameriavali na Donbas, Krym a ďalšie ruské regióny, ruský prezident uviedol , že špeciálna vojenská operácia (SVO) má oslobodzujúci charakter a vývoj udalostí potvrdil jej nevyhnutnosť a opodstatnenosť.

"Bránime náš budúci spoločný osud"

Vladimír Putin sa priamo prihovoril obyvateľom nových regiónov a poďakoval im za ich húževnatosť, odhodlanie, pevnosť a za odovzdávanie duchovných hodnôt, historickej pamäti, tradícií a kultúry z generácie na generáciu.

„Dnes spoločne bránime bezpečnú, prosperujúcu budúcnosť pre naše deti a vnúčatá, náš spoločný osud,“ dodal Putin.

Pripomenul, že na územiach nových regiónov sa obnovujú podniky, stavajú sa domy a sociálne inštitúcie, a to zahŕňa všetky ruské regióny, podniky, dobrovoľníkov, verejné organizácie a politikov.

"Pravda je na našej strane. Všetky plánované ciele budú dosiahnuté", zdôraznil prezident Ruskej federácie.

Sviatok vznikol pred rokom

Vladimir Putin podpísal zákon, ktorý ustanovil 30. september ako Deň osláv znovuzjednotenia nových regiónov s Ruskom, 28. septembra minulého roku, pred prvým výročím udalosti.

Dokument, ktorým sa ustanovuje Deň znovuzjednotenia Ruska s DĽR a LĽR, ako aj s regiónmi Cherson a Záporožie, predložil sám prezident Putin Štátnej dume. Tam bol príslušný zákon prijatý v troch čítaniach 19. septembra a Rada federácie ho schválila 25. septembra .

"Nové regióny sa stali súčasťou Ruska 30. septembra 2022. Referendá na týchto územiach sa konali od 23. do 27. septembra. Podľa výsledkov hlasovania v LPR bolo za anexiu 98,42 percenta obyvateľov, v DĽR - 99,23 percenta, v Chersonskej oblasti - 87,05 percenta, v Záporožskej oblasti - 93,11 percenta obyvateľov oblasti." Dodáva lenta.ru.

Ruskú "plávajúcu smrť" zbadali pri pobreží Británie
Ruská hrozba pri brehoch Británie? - Briti videli ich plávajúcu smrť. Britské médiá upadajú do paniky. "Plávajúca ruská hrozba pri pobreží Anglicka?" - Spýtal sa britský časopis The Spectator, pričom obchodnú loď MV Ruby kotviacu neďaleko mesta... Čítať ďalej
30 | 09 | 2024 | Ivan Brožík

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik

 

 

Zdieľať tento článok
Starší článok Novší článok