Juraj Draxler: Prečo ľudia nemajú radi "bratislavskú kaviareň" (VIDEO)
30 | 09 | 2024 I Eka Balaskova

Médiá bývalého mainstreamu a „bratislavská kaviareň“ nechápu, prečo ich mnohí ľudia nemajú radi. Alebo to, prečo sa voči nim vymedzujú. Často má voči nim výhrady aj ľavicový politik a bývalý minister školstva Juraj Draxler. Tentokrát vo videu na sociálnej sieti vysvetlil dôvod, prečo národ nevie pochopiť ich genialitu. Vzťahy sa podľa Draxlera ešte väčšmi vyostrili a percentá sa nehýbu ani po letných demonštráciách. Opozícii podpora nerastie, no rastie plač nad nechápavosťou ľudí.

„Začalo to už v roku 1989, keď Václav Havel pred tým, ako z neho parlament spravil prezidenta, v prvom televíznom prejave povedal, že nie je pravda, že by on chcel demontovať socializmus. To sú reči, ktoré o ňom šíria nejaké temné sily,“ hľadá Draxler korene toho, čo nazval tradíciou bohapustého klamstva. Pokračoval tribúnmi Nežnej revolúcie, ktorí popierali obavy z nárastu nezamestnanosti, či drahoty. „Do dvoch rokov tu boli státisíce ľudí na dlažbe a inflácia bola cez 50 percent,“ pripomenul. Ďalej Draxler pripomína duo Dzurinda-Mikloš, ktorí sa tiež tvárili „opatrne patrioticky“, no neskôr predali kľúčové monopoly zahraničiu.

„A to trvá dodnes. Je to tradícia, ku ktorej sa vy jednoducho hlásite. Kto bol hlavným ekonomickým poradcom Zuzany Čaputovej. V tichosti, v úzadí, ale oficiálne? Ivan Mikloš. Kto sú hlavní obhajcovia, ľudia oslavujúci tradíciu Václava Havla, ktorému tu robia spomienkové slávnosti? Rodina Šimečkovcov,“ dostáva sa do súčasnosti Draxler.

Ďateľ: Nebezpečný trend - úchylky pod symbolom "dúhy"
Známy publicista, verejne vystupujúci pod pseudonymom Ďateľ, uverejnil na sociálnej sieti komentár k aktuálnej téme týchto dní. Redakcia HD ho uverejňuje v plnom znení. ___________________________________ "DÚHA, SUKA, PRÁVNA SUBJEKTIVITA" "Keď... Čítať ďalej
30 | 09 | 2024 | Ivan Brožík

Ten pokračuje tým, že títo ľudia sa hlásia nie k otvoreným sľubom a otvoreným programom, ale k šokovým reformám. „Prísť s niečím po voľbách, to by národ malo prekvapiť. Keď sa to udialo v roku 2020, keď po voľbách zrazu Matovič s Hegerom vyťahovali rôzne návrhy šialených ekonomických reforiem, tak si zrazu naša tlač spokojne priadla. Tak pre toto všetko vás ľudia nemajú radi a nedôverujú vám,“myslí si Draxler.

„Kaviareň“ a jej spriaznené médiá o ľuďoch radi hovoria, ako o netolerantných. Draxler však vysvetľuje, že ľudia potrebujú hovoriť, diskutovať o témach, ktoré ich trápia. „A vy im vrazíte do tváre dúhové vlajočky, ktoré sú zrazu všade a je ich veľa a celá tolerancia sa zúži len na jednu tému, o ktorej vy hnusne neuroticky komunikujete,“konštatuje Draxler s tým, že to sa ľuďom jednoducho nepáči.

Draxler hovorí, že množstvo ľudí podporovalo ich kandidátov – ako Kisku, tak aj Čaputovú nie len pred voľbami, ale aj dlho po zvolení. „Po tom, ako sa tam dostali, zrazu vytiahli tvrdo proamerickú rétoriku,“ vysvetľuje Draxler. Šlo nie len o zahranično-politické témy, až po to, akým mafiánskym štátom je Slovensko.

Tu Draxler pripomína diskusiu, ktorej účastníkom bol aj ekonomický expert Tomáš Hellebrandt. Ten v nej tvrdil, že slovenské dôchodky sú privysoké a nezabudol pripomenúť ani výrok Michala Trubana, ktorý o ľuďoch, živiacich sa manuálnou prácou hovoril, ako o robošoch, ktorí len hľadia, koho kde o...bať. Pre tieto opovržlivé vyjadrenia PS ľudia vôbec nedôverujú.

„Ak sa s vami niekto chce normálne baviť a normálne, logicky nadhodí faktografickú otázku ohľadom Ruska a Ukrajiny, vy začnete hystericky jačať a ste takí, ako tieto veci vo vnútri cítite,“ myslí si Draxler, podľa ktorého ľudia ich nemajú radi pre to pokrytectvo – nenásilie a mier, no v skutočnosti kádrujú ľudí s iným názorom.

"Nešťastník" Huliak to robí dobre!
Niektorí ľudia si so sebou nesú celý život "danajský dar". Sú totiž "iba" tým, čím sú. A odráža sa to nielen v ich správaní, vyjadrovaní, ale - napríklad aj na výzore. Mám rád tých zamračených, naoko namrzených a nevľúdnych. Naozaj ich mám oveľa... Čítať ďalej
29 | 09 | 2024 | Ivan Brožík

„Vyleziete spoza svojho latéčka a údajne nechápavo sa tvárite, čo je to vlastne tá kaviareň, čo to má znamenať, prečo hovoríte o nejakej kaviarni. Odpoveď je celkom jednoduchá. Ak sa takto sťažujete na to, že nechápete, čo je to kaviareň, tak kaviarňou ste presne vy, čo túto otázku kladiete,“uzatvára Draxler duplikujúc, že dôvodom toho všetkého je práve to pokrytectvo a pasívna agresia v ňom.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme.

Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik

Zdieľať tento článok
Starší článok Novší článok