Hamran ešte stále sklamaný z volieb. Čo vyčíta voličom na Slovensku? (VIDEO)
01 | 10 | 2024 I Eka Balaskova

Na Štefana Hamrana (Demokrati), Mikulcovho (býv. OĽaNO) skrátka nesmieme zabudnúť. Niektorí preto, lebo boli jeho podriadenými, iní preto, lebo si „užili“ jeho prácu ako obete režimu, ktorý v polícií on a „naši chlapci“ z dnes už zrušenej NAKA nastolili. No a tí ostatní preto, lebo sa raz za čas pripomenie. Naposledy v rámci propagácie knihy Petra Bárdyho o exprezidentke Zuzane Čaputovej, ktorá sa konala v Žiline. Hosťom Aktualít bol práve Štefan Hamran.

Redaktorka Laura Kellö Kalinská sa bývalého policajného prezidenta opýtala, či je ľahšie byť policajným prezidentom, alebo uspieť vo voľbách.

„Jednoznačne policajným prezidentom, aj keď je to mimoriadne ťažké. Keď nie ste rodený politik, tak v tom prostredí vám to nechutí. A keďže ja nie som rodený politik, tak mi to tam moc nechutí,“ vyznal sa Hamran, ktorému v politike chýba odvaha, česť, charakter a všetko, na čo bol zvyknutý v prípade podriadených na polícii.

ZVRAT v prípade CERVANOVEJ? Nové dôkazy môžu zmeniť všetko!
Na Krajskom súde (KS) v Bratislave pokračuje v pondelok verejné zasadnutie vo veci návrhu právoplatne odsúdených z kauzy vraždy Ľudmily Cervanovej na obnovu konania. Čítajú sa listinné dôkazy z archívu bezpečnostných zložiek v českej obci Kanice... Čítať ďalej
30 | 09 | 2024 | Bari Zajačková/ TASR

Štefan Hamran si uvedomuje, že strana, za ktorú kandidoval do eurovolieb, v nich nebola úspešná, aj keď on sám prekrúžkoval aj Matoviča (OĽaNO), či Hegera (Demokrati).

„Takmer 30-tisíc krúžkov je pomerne slušný výsledok, najmä v rámci strany, ktorá jednoducho nemala financie na kampaň, brodili sa tými problémami,“ hovorí Hamran niečo, čo celkom nekorešponduje s tým, že Demokrati „oblepili“ Slovensko bilbordmi a na sociálnych sieťach mali množstvo platenej reklamy.

Bývalý policajný prezident tvrdí, že ho desí to, kam sa „malá krajina s veľkým potenciálom“ uberá. Vo svojom okolí má vraj množstvo ľudí, ktorí ho presviedčajú, aby pokračoval v politike a aby reprezentoval to, čo už ukázal, ako policajný prezident. Politické spektrum je rozdelené, každý vie, kto kam patrí a kam patrí, vie celkom presne aj on.

Na otázku redaktorky, či mu nechýba stretávanie sa s Tiborom Gašparom, Richardom Gluckom či Rudolfom Huliakom, keby kandidoval už v parlamentných voľbách Hamran skonštatoval, že zhodou okolností nie.

„Tibora Gašpara som stretával ako policajného prezidenta a to mi úplne stačilo na jeden celý život, takže necítim potrebu ho stretávať aj na chodbách slovenského parlamentu,“hovorí Hamran s tým, že volieb sa zúčastniť mohol, no nechcel odísť z mandátu policajného prezidenta.

Došlo aj na „našich chlapcov“

Súčasnej vládnej garnitúre Hamran neverí. Po tom, ako povyhadzovala serióznych vyšetrovateľov okolo Jána Čurillu (ktorého za potlesku aj privítal v sále), na to nemá dôvod.

„Je pre mňa nepochopiteľné, že slovo jedného politika, ktorý túto krajinu zničil až po základy, pretože tu vládol najdlhšie a zhruba vidíme, v akom stave sa naša krajina nachádza, tak jeho slovo znamená viac, v porovnaní s tými 20-30 ročnými odborníkmi z oblasti prokuratúry, polície a súdnictva,“vyčíta Hamran Slovákom. Zabudol však dodať, že „naši chlapci“, tí najspravodlivejší policajti a najlepší odborníci „dostávajú na frak“ snáď na každom súde, do ktorého sa pustia. Jána Čurillu a Pavla Ďurku aj privítal, ako tých, ktorí „v tejto krajine porazili hrubokrkú mafiu“. Zrejme mu ušlo, že pred nimi tu bolo trio Lučanský – Ševčík – Mičieta, ktorí ako vyšetrovatelia dostali za mreže Mikuláša Černáka a jeho súpútnikov.

Smer-SD valcuje konkurenciu. Kto by zostal pred bránami parlamentu?
Najnovší prieskum agentúry Focus ukázal výsledky predvolebných preferencií. Strana Smer-SD by s prehľadom zvíťazila v septembrových voľbách, čím potvrdila svoju dominanciu na slovenskej politickej scéne. Fico sa vracia na výslnie Robert Fico,... Čítať ďalej
30 | 09 | 2024 | Bari Zajačková/ TASR

Obnoví NAKA, aj ÚŠP

„Pevne dúfam, že jedného dňa budem mať možnosť priložiť ruku k tomu, že vytvoríme Národnú kriminálnu agentúru, zriadime Úrad špeciálnej prokuratúry a rozprášime tých, ktorí túto krajinu zničili a ničia každý deň,“dušuje sa Hamran z pódia, odkiaľ mu počas trištvrte hodiny snáď ani raz nevypadlo pomenovanie Slovensko, vždy hovoril len o „tejto krajine“.

Viac vo videu:

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik

Zdieľať tento článok
Starší článok Novší článok