Anna Belousovová: Voliť v 16-tich? To je politická pedofília!
30 | 09 | 2024 I Eka Balaskova

Anna Belousovová nie je vo vysokej politike už pomaly dve desaťročia, no keďže kandidovala do Európskeho parlamentu (pod „značkou“ hnutia Republika), sleduje aj zahraničnú politiku. V tejto súvislosti si všimla aj parlamentné voľby, ktoré sa uskutočnili počas uplynulého víkendu v Rakúsku. Voliť tam môžu mladí ľudia od veku 16 rokov, čo politička v statuse na sociálnej sieti označila za politickú pedofíliu.

Belousovová pripomína rozhodnutie EP o tom, že ak členské štáty nerozhodnú inak, je veková hranica voličov v EÚ znížená na 16 rokov. Pripomenula, že liberáli a progresivisti takúto snahu mali už aj na Slovensku. Oháňali sa zapájaním mladých do demokratického procesu, no politička za tým vidí ľahšiu možnosť manipulácie väčšieho množstva mladých ľudí. Vysvetľuje aj ďalší dôvod, prečo nie je za posunutie vekovej hranice nadol. Z rozhodnutia EP však má do budúcnosti obavy.

Od roku 2007

„Čo je zaujímavejšie je fakt, že znížením vekovej hranice pre voličov sa zaoberala aj Európska únia a Európsky parlament sa v roku 2022  zhodol na znížení vekovej hranice pre účasť na voľbách na 16 rokov pre všetky členské štáty, ak sa tie nerozhodnú inak,“ upozorňuje Belousovová reagujúc na rakúsku realitu.

Anna Belousovová si podala Andreja Danka
V posledných dňoch sa na svetlo sveta derú rôzne koaličné konflikty, teda medzi Andrejom Dankom (SNS) a stranou Hlas-SD. A práve predsedu SNS, nie po prvýkrát, v statuse na FB „vyškolila“ Anna Belousovová. Tá si myslí, že v súčasnej situácii musia... Čítať ďalej
24 | 09 | 2024 | Eka Balaskova

Snahy boli aj na Slovensku

„Snaha znížiť vekovú hranicu už na Slovensku bola a asi nikoho neprekvapí, že to bola iniciatíva politických strán liberálneho spektra. Aj keď sa podobné snahy odôvodňujú, ako je zvykom, peknými rečami o zapájaní mladých ľudí do demokratických procesov atď., podstata je podľa mňa úplne iná. Nech sa nikto neurazí, ale 16-ročný človek sa dá omnoho ľahšie obalamutiť politikmi ako dospelý človek, ktorý až rozhoduje predsa len uvážlivejsie na základe životných skúseností a získaných vedomostí,“podotýka politička.

Hlavný dôvod vidí inde

„Aj keď si to málokto v plnej miere uvedomuje, politikom vo voľbách zverujeme správu spoločného majetku - zverujeme im štátny rozpočet atď., sme vlastne niečo ako taká akciová spoločnosť. Som proti tomu, aby o ňom rozhodovali tí, ktorí ten majetok ešte netvorili, resp. netvoria. Tak je to spravodlivé,“myslí si Belousovová upozorňujúc na fakt, že človek vo veku 16 rokov spoločnosti ešte nič neodovzdal, preto nemôže rozhodovať.

Zmätok v hodnotách

Belousovová tiež upozorňuje na tlak médií a liberálnej propagandy na hodnoty mladých ľudí. „Samozrejme, že práve tzv. liberálny progresivizmus si robí zálusk na mladých, skoro detských voličov, ale verím, že na Slovensku táto politická pedofília nebude zlegalizovaná. Hoci fakt, že ju pred dvoma rokmi posvätil Európsky parlament, má napĺňa obavou,“uzatvára Anna Belousovová.

TOTO sú šialené FAKTY! Matovičovi dohodári zhltli 30 miliónov - čo za to urobili?! (VIDEO)
Takmer od začiatku pôsobenia súčasnej vlády počúvame o stovkách dohodárov, ktorí pracovali na takmer všetkých ministerstvách. Čo si však pod pojmom „dohodár“ má predstaviť bežný človek, ktorý keď niekde pracuje „na dohodu“, zarobí trošku viac, ako... Čítať ďalej
30 | 09 | 2024 | Eka Balašková

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme.

Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik

Zdieľať tento článok
Starší článok Novší článok