13 rokov po vražde Valka - proces zrušený na poslednú chvíľu!
30 | 09 | 2024 I Bari Zajačková/ TASR

Spravodlivosť opäť v nedohľadne? Prípad, ktorý otriasol Slovenskom, sa neočakávane komplikuje. Vražda prominentného advokáta Ernesta Valka, ktorá sa odohrala pred takmer 13 rokmi, zostáva naďalej nevyriešenou záhadou.

Nečakaný obrat na poslednú chvíľu

Len dva dni pred plánovaným začiatkom súdneho procesu prišiel šok. Krajský súd v Bratislave vyhovel námietke obžalovaného Jozefa R. a celé konanie pozastavil. Dôvodom je spochybnenie zákonnosti obžaloby, ktorú pôvodne Mestský súd Bratislava I považoval za dostatočnú.

"V tomto rozhodnutí odvolací súd prikázal prvostupňovému súdu, aby konal o námietke obžalovaného voči obžalobe," objasnil hovorca bratislavského krajského súdu Pavol Adamčiak. Znamená to, že celý proces sa vracia na začiatok a Mestský súd Bratislava I musí znovu rozhodnúť o prijatí alebo odmietnutí obžaloby.

Závažné obvinenia naďalej visia vo vzduchu

Jozef R. čelí obvineniu z obzvlášť závažného zločinu vraždy, ako aj z ďalších trestných činov súvisiacich so zbraňami a porušovaním domovej slobody. Podľa obžaloby mal 8. novembra 2010 vniknúť do domu Ernesta Valka v Limbachu spolu s Jaroslavom Klinkom, ktorý je už právoplatne odsúdený. Jozef R. mal byť tým, kto vystrelil smrteľný výstrel do hrude advokáta.

Spravodlivosť na dlhej ceste

Prípad vraždy Ernesta Valka, ktorý bol známym advokátom a bývalým predsedom Ústavného súdu ČSFR, vzbudzuje veľký záujem verejnosti už vyše desaťročie. Zatiaľ čo Jaroslav Klinka si už odpykáva osemročný trest na základe dohody o vine a treste, Jozef R. svoju vinu dôrazne popiera.

Tento nečakaný zvrat v prípade len podčiarkuje zložitosť a citlivosť celej kauzy. Zostáva otázkou, kedy a či vôbec sa podarí definitívne uzavrieť tento tragický príbeh a priniesť spravodlivosť pre Ernesta Valka a jeho blízkych. Slovenská verejnosť bude nepochybne s napätím sledovať ďalší vývoj tohto dramatického prípadu.

Rudolf Huliak: Toto nebol štandardný pád zo stoličky!
Nechýbalo veľa a nedeľná politická relácia O 5 minút 12 sa skončí tragédiou. Poslanecký duel Rudolf Huliak (SNS / NK) a Jozef Hajko (KDH) prebehol štandardne, kým sa už mimo vysielania Rudolf Huliak na stoličke posunul dozadu a došlo k nepeknému... Čítať ďalej
30 | 09 | 2024 | Eka Balaskova

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik

Zdieľať tento článok
Starší článok Novší článok