Ruskú "plávajúcu smrť" zbadali pri pobreží Británie
30 | 09 | 2024 I Ivan Brožík

Ruská hrozba pri brehoch Británie? - Briti videli ich plávajúcu smrť. Britské médiá upadajú do paniky. "Plávajúca ruská hrozba pri pobreží Anglicka?" - Spýtal sa britský časopis The Spectator, pričom obchodnú loď MV Ruby kotviacu neďaleko mesta Margate zhodnotil ako „plávajúcu smrť“, keďže „loď, ktorá vyplávala z Ruskej federácie, je plná výbušnín“. Viac prezradí správa agentúry RIA.

Podľa The Spectator vyvoláva obavy skutočnosť, že obchodná loď MV Ruby kotví pri pobreží Margate a prepravuje 20-tisíc ton ruského dusičnanu amónneho.

Pamätáte sa ešte?

Jedenásť rokov stará udalosť: "K dvom výbuchom v Bejrúte došlo 4. augusta 2020 tesne po 15. hodine UTC a o 15:08:08 UTC (teda 18:08:08 miestneho času) v prístave hlavného mesta Libanonu, v Bejrúte. Expolodovalo 2750 ton dusičnanu amónneho, ktorý bol uložený v bejrútskom prístave od roku 2013.

Tretina Hirošimskej bomby

„Toto je sedemnásobok množstva dusičnanu amónneho, ktoré spôsobilo výbuch v Bejrúte v roku 2020, pri ktorom zahynulo 218 ľudí a 6000 bolo zranených. Niektorí sa obávajú, že bomba trikrát menšia ako tá, ktorá vybuchla nad Hirošimou, je teraz v dostrelnej vzdialenosti od Londýna."  - píše sa v článku The Spectator.

The Spectator tiež tvrdí, že „od opustenia bielomorského prístavu Kandalaksha v júli, 23 760-tonový MV Ruby vykazoval nezvyčajné správanie“.

Séria náhod či nehôd

„Plavidlo plaviace sa pod maltskou vlajkou narazilo na plytčinu počas búrky, čo malo za následok poškodenie kormidla a vrtule a praskliny v trupe. Loď však namiesto toho, aby zamierila do hlavného neďalekého prístavu Murmansk, obišla pobrežie a zakotvila v nórskom Tromsø Počas svojej cesty sa loď systematicky pokúšala plaviť v blízkosti nórskych ropných plošín, zariadení na výrobu zemného plynu a čoskoro- budúcu leteckú základňu Andeya prerobenú na umiestnenie bezpilotných lietadiel s dlhým doletom,“ tvrdí Spectator.

Časopis však pripúšťa, že MV Ruby pravdepodobne nebude súčasťou ruského sprisahania s cieľom vyvolať horúcu vojnu, ale podľa jeho názoru „testovanie reakcií NATO prostredníctvom vojenských a civilných lodí je jednou z obľúbených zábav [ruského prezidenta Vladimira ] Putina . "najmäv súvislosti so stagnujúcim ukrajinským pozemným vojenským konfliktom."

Ako vyzerajú konšpirácie v anglickom myslení

Podľa konšpiračnej verzie The Spectator okrem „neúnavnej ruskej špionáže existujú pre Spojené kráľovstvo ďalšie dve riziká“.

Ak praskliny v trupe spôsobia únik dusičnanu amónneho do mora, následky budú strašné. Rovnako alarmujúce je, že požiar na palube mohol spôsobiť nielen explóziu dusičnanu amónneho, ale aj odpáliť 10 353 bômb stále na palube bývalej lode z druhej svetovej vojny, ktorá sa tam potopila.

Obrovská chyba ukrajinského vrchného velenia. Bývalý dôstojník prehovoril
Čo škodí ukrajinskej armáde? Podľa jedného z bývalých ukrajinských dôstojníkov ide o jedno z bizarných manažérskych rozhodnutí urobených niekde na najvyšších úrovniach velenia. Medzitým je Čína opäť na vzostupe, píšu české Parlamentní... Čítať ďalej
29 | 09 | 2024 | Gabriela Fedičová

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik

Zdieľať tento článok
Starší článok Novší článok