Petícia generalissima Naďa a jeho cínových vojačikov
29 | 09 | 2024 I Ivan Brožík

Už som sa tak dobre dávno nepobavil. Zábavné programy v našich televíziách sú "zábavné" asi tak, ako posledné rozlúčky v domoch smútku a trápne tak, že sa človek hanbí za tých v nich účinkujúcich. Hoci - mali by sa asi najskôr sami. Lenže, tentoraz na toto pole monopolnej "zábavy" smutných a často aj nesmierne hlúpych jedincov, dávno rozorané a preorané ako sovietske celiny, vstúpili tí, čo si do názvu strany znásilnili demokraciu. Tí, ktorí si z demokracie permanentne robia prostitútku na ukájanie svojich mocenských chúťok. Ako jednotlivci, ale aj v rámci "grupákov".

Jednou z tých skupinových "aktivít" je petícia, ktorá vzišla z prostredia "mozgového trustu" (skôr asi trusu) strany skrachovancov v slovenskej politike, petícia za skrátenie volebného obdobia Roberta Fica. Ten nápad musel vzísť z nejakej vnútrostraníckej párty Demokratov, na ktorej sa asi veľa pilo a zjavne nielen pilo. Možno Edo zaobstaral "catering", možno Jaro čmajzol v ZOO dačo opiciam, možno Ďuro niekde niečo privliekol zo spriateľených barov v meste. A Mária narobila očká, jednohubky.

Národ nemá skupinovú amnéziu

Teda, čiastočnú, alebo úplnú stratu pamäti. Ten národ, ktorého "oberdemokrat" považuje iba za opice a dezolátov, ten národ, ktorému by sa Edo najradšej do smrti špáral v nosoch a taktiež ten národ, ktorého by železná Mária nechala obesiť sa na teplákoch. Ďura nespomínajme, stačí pamätná fotografia spred Hríbovho baru v meste v čase, keď Hegerovská mocenská mafia uvalila na bežné občianstvo zákaz vychádzania. Je dostatočne veľavravná, v čase i v posolstve. A keď už o tej strate pamäte. Milí "Demokrati", teda, nemilá karikatúra na demokratov, na to, ako vaša prezidentka Čaputová podľa vašich nôt naložila s petíciou za predčasné ukončenie volebného obdobia jedného z vás, na to sa nedá zabudnúť ani po štyroch ranách lopatou do hlavy. Utrela si s ňou i s voličmi oné, veď viete čo.

Keď som sa dočítal, že zas petícia

Úprimne, priznám sa, že som si najskôr myslel, že s tým prišiel mocou neukojený mladý Šimečka. Že zas vstal zadkom hore a pustil sa do "záchrany demokracie". Naozaj som si nepomyslel na Matoviča, ktorý si, mimochodom, najnovšie konečne vymenil tričko, čo mu slúži ku cti. Už má od septembra 2023 druhé. To s tou mafiou sa už asi rozpadlo. A keďže sa nekonal žiaden PRIDE, logicky som predpokladal, že petícia nie je nápadom šaškov zo sasky. Takže, radšej otváram noviny (zapínam počítač a listujem po weboch) a vidím, ježišmária, veď to bratia a sestry generalissima Naďa. A on, od nás, opíc a dezolátov zrazu chce náš podpis na jeho petíciu za jeho moc v štáte?

To chce naozaj nemať mozog

Hypoteticky pripustime, čo by sa asi zmenilo, ak by aj bol dostatok podpisov pod petíciou "Demokratov", predstavme si, že by sa ňou prezident Pellegrini na rozdiel od svojej predchodkyne húfnice Zuzany aj zaoberal a ukončime tie predstavy tým, že by boli vyhlásené predčasné voľby. Je jednoducho neodškriepiteľné a potvrdzujú to aj prieskumy sorosových agentúr a tiež červených denníčkov, že voľby by vyhral SMER. A to s väčším odstupom od "Šimečkovcov", ako naposledy. A že ak by aj došlo k nejakým voličským presunom preferencií, SMER by zas zostavoval vládu a "partia hic" okolo Naďa, by sa zostala prechádzať pred parlamentom. A žiť si na sekeru.

Iba podotázka na záver

Kto platí Naďovcom takéto hrátky s demokraciou? Petícia nie je lacná záležitosť, na extrémne zadlženú stranu je až pridrahá. Alebo niekto použil Trójskeho koňa - ako vieme z histórie - dreveného a bez mozgu, s prázdnou lebečnou dutinou, na svoje politické zámery? Čas ukáže. V Hríbovom bare sa možno pár podpisov nájde. V basách už menej. Opice a dezoláti sa na to Naďovi určite vyprdnú. Ibaže by zabrala niekde v osvedčených voličských lokalitách Edova vodka. Uvidíme.

Šialení militaristickí progresívci a náš platný trestný zákon
Bývalý poslanec NR SR György Gyimesi prekvapuje. Dlhodobo, čiže nejde o nejaký jeho názorový výstrelok. A to najmä v dvoch oblastiach - pozitívnymi postrehmi a vyjadreniami na tému dobrého spolužitia občanov všetkých národností, ktorí na Slovensku... Čítať ďalej
26 | 09 | 2024 | Ivan Brožík

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik

Zdieľať tento článok
Starší článok Novší článok