Na Slovensko sa rúti ARKTICKÝ vzduch! TU čoskoro napadne PRVÝ SNEH
29 | 09 | 2024 I Gabriela Fedičová

 Na Slovensku sa už o pár hodín výrazne ochladí. Zo severu na naše územie dorazí arktický vzduch. Ten na naše územie prinesie aj prvý sneh.

Studený vzduch k nám prichádza až z oblasti polárneho kruhu. Ako informuje portál iMeteo, studená vzduchová hmota prináša pokles teplôt a tento pokles teplôt prinesie na naše územie aj prvé snehové vločky.

„Už počas nočných hodín sa očakáva, že izoterma, teda hranica nad ktorou mrzne poklesne na výšku 1500 metrov, pričom nad touto výškou tak bude aj snežiť. V polohách od 1800 metrov by sa dokonca mala vytvoriť snehová pokrývka. Pôjde o prvý sneh tejto sezóny v oblasti našich Tatier, kde by mohlo napadnúť 3 až 5 cm. Chladný vzduch však pociťujeme už aj v nižších polohách a ešte ho aj výraznejšie pocítime,“ predpovedá portál.

Na Slovensku sa vyskytnú aj prvé mrazy. Meteorológovia zo Slovenského hydrometeorologického ústavu (SHMÚ) predpovedajú, že v pondelok ráno môže v údoliach klesnúť teplota až na – 2 °C. Zrána sa ojedinele môže vyskytnúť aj mrznúca hmla. V nižších polohách sa ojedinele môže vyskytnúť prízemný mráz.

Na dnes platia výstrahy pred vetrom

Meteorológovia zo SHMÚ vydali na nedeľu (29. 9.) aj výstrahy prvého stupňa pred vetrom pre niektoré okresy Košického kraja. Výstrahy predbežne platia od 04:00 do 18:00 v okresoch Rožňava, Košice-okolie, Košice-mesto, Trebišov, Vranov nad Topľou a Michalovce. Vietor, ktorého rýchlosť môže v nárazoch dosiahnuť rýchlosť 65-75 km/h, môže spôsobiť menšie škody. „Táto rýchlosť predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity. „Predpokladaná rýchlosť vetra je v danej ročnej dobe a oblasti bežná, ale môže spôsobiť škody menšieho rozsahu,“ upozorňujú meteorológovia.

Prehovoril premiér. Rozumie opozičnej nervozite. Veď boli pri všetkom (VIDEO)
Premiér Robert Fico (Smer-SSD) rozumie dnešnej hystérii Progresívneho Slovenska. Nie preto, že by sa s ňou nejako stotožňoval. Vysvetlil to tým, že PS Matovičovi plne asistovalo pri rozvrate štátu. Aj to je konštatovanie, ktoré premiér prezentoval... Čítať ďalej
28 | 09 | 2024 | Eka Balašková

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik

 

Zdieľať tento článok
Starší článok Novší článok