Lavrov vystúpil na pôde OSN a varoval Západ
29 | 09 | 2024 I Gabriela Fedičová

Ruský minister zahraničia Sergej Lavrov varoval západné krajiny, aby sa nezapájali do vojny na Ukrajine, na ktorú Rusko útočí už viac ako dva a pol roka. Vo všeobecnej rozprave na 79. zasadnutí Valného zhromaždenia OSN podľa agentúry Reuters hovoril o nebezpečenstve spočívajúcom v snahe "bojovať o víťazstvo nad jadrovou mocnosťou", akou je Rusko. Zapojenie ďalších mocností do vojny na Ukrajine označil za "samovražedné dobrodružstvo". 

Ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov v sobotu v OSN varoval, že je zbytočné ignorovať alternatívy k mierovým návrhom na Ukrajine a poukázal na nebezpečenstvo ambície Západu "bojovať s jadrovou mocnosťou k víťazstvu", informuje maďarský portál Mandiner.

"Nebudem tu hovoriť o tom, aká nezmyselná a nebezpečná je myšlienka bojovať proti jadrovej mocnosti, akou je Rusko, kým nezvíťazíme," povedal Lavrov. Potom citoval plány západných spojencov na "zničenie" Sovietskeho zväzu v 40. rokoch 20. storočia a obvinil Západ z toho, že chce spôsobiť Rusku "strategickú porážku" na Ukrajine.

"Anglosaskí stratégovia neskrývajú svoje myšlienky. Dúfajú, že porazia Rusko s pomocou nelegitímneho neonacistického režimu v Kyjeve, ale už teraz pripravujú Európu na túto samovražednú eskaláciu. Povedal Lavrov.

Na Slovensko sa rúti ARKTICKÝ vzduch! TU čoskoro napadne PRVÝ SNEH
Na Slovensku sa už o pár hodín výrazne ochladí. Zo severu na naše územie dorazí arktický vzduch. Ten na naše územie prinesie aj prvý sneh. Studený vzduch k nám prichádza až z oblasti polárneho kruhu. Ako informuje portál iMeteo, studená vzduchová... Čítať ďalej
29 | 09 | 2024 | Gabriela Fedičová

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik

Zdieľať tento článok
Starší článok Novší článok