E. Tomáš: Hlas nezahlasuje za zákony, ktoré neprejdú koaličnou radou
29 | 09 | 2024 I Gabriela Fedičová/TASR

Strana Hlas-SD bude v pléne Národnej rady (NR) SR hlasovať len za legislatívne návrhy schválené vládou alebo koaličnou radou. V nedeľnej diskusnej relácii TA3 V politike to uviedol minister práce, sociálnych vecí a rodiny SR a podpredseda strany Hlas-SD Erik Tomáš.

"Za žiadne iné návrhy zákonov hlasovať nebudeme a ak sa stane, že niekto príde s poslaneckou iniciatívou, ktorá neprešla koaličnou radou alebo dohodou s príslušným ministrom, strana Hlas-SD sa postaví a nebude pokračovať v parlamentnej schôdzi, kým sa tento problém nevyrieši," zdôraznil Tomáš.

Postup je podľa neho snahou motivovať k dodržiavaniu koaličnej zmluvy

V tejto súvislosti opäť vyzval lídra SNS Andreja Danka na ukončenie prepierania sporov na verejnosti a riešeniu konfrontácii vo vnútornej koaličnej diskusii za zatvorenými dverami. Zopakoval, že súčasná situácia nie je vládnou krízou. "Tá by nastala, ak by prestali prechádzať zákony v parlamente," dodal.

Tomášov oponent v diskusii, poslanec NR SR a podpredseda opozičného hnutia PS Ivan Štefunko upozornil, že v parlamente už stoja niektoré koaličné legislatívne návrhy. "Namiesto toho, aby sa koalícia v parlamente zaoberala problémami ľudí, venuje sa nálepkám na notebooku," upozornil.

Obrovská chyba ukrajinského vrchného velenia. Bývalý dôstojník prehovoril
Čo škodí ukrajinskej armáde? Podľa jedného z bývalých ukrajinských dôstojníkov ide o jedno z bizarných manažérskych rozhodnutí urobených niekde na najvyšších úrovniach velenia. Medzitým je Čína opäť na vzostupe, píšu české Parlamentní... Čítať ďalej
29 | 09 | 2024 | Gabriela Fedičová

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik

Zdieľať tento článok
Starší článok Novší článok