E. Kaliňák: Aktuality.sk už nie sú médium, ale len politický leták Progresívneho Slovenska
29 | 09 | 2024 I Gabriela Fedičová

Portál Aktuality si zjavne povedal, že protivládnej propagandy nie je nikdy dosť a pred pár dňami vyrukoval s článkom, v ktorom sa mladých ľudí opýtali, aké majú pocity z dnešnej vlády, aké sú ich obavy z vlády a či sa na Slovensku vôbec môže počas tejto vlády niečo zmeniť k lepšiemu. No a ich odpovede v podstate boli súhrn nadpisov, ktoré za posledný rok vyprodukovali protivládne médiá.
Pointa je však niekde úplne inde.

“Aktuality v článku nijak bližšie nešpecifikujú ako a prečo si vybrali práve týchto mladých ľudí a ich opis navodzuje dojem, že išlo v podstate o náhodný výber študentov. Upozornenie, nasledujúce informácie nie sú kritikou týchto študentov, ale portálu Aktuality, ktorý ich zamlčal. V žiadnom prípade si neželám, aby sa títo mladí ľudia stali terčom akýchkoľvek útokov za aktivity, na ktoré majú ústavné právo, zlyhal výhradne, ale za to absolútne portál Aktuality,” uvádza vo videu podprdedseda strany SMER – SSD Erik Kaliňák.

Poďme postupne

Zuzana Hozlárová – jej priatelia, jej idol a jej meno na podujatí Progresívneho Slovenska. Poviete si okej, študentská aktivistka, aj tá má právo byť v takomto článku zastúpená.

Jakub Slámka – bývalý predseda mládežníckej platformy Progresívneho Slovenska. A nie, bývalým sa nestal preto, že by zmenil svoje politické preferencie. “Opäť, tento študent nemusí byť a priori vylúčený z takejto ankety, ak ho vyvážia iní, povedzme z mládežnickej organizácie SMERu alebo KDH. Ale bez ohľadu na to by táto skutočnosť mala byť v článku uvedená. Lenže tu nie sme pri objektívnej, nestrannej a profesionálnej žurnalistike, ale pri Aktualitách, mašine na propagandu,” hovorí E. Kaliňák.

A tak namiesto vyváženosti sú ďalší z opýtaných Katarína Kollárová a Patrik Žemla – súčasní spolupredsedovia mládežníckej platformy Progresívneho Slovenska alebo slovami Aktualít, študent a študentka.

Vyváženosť ako víno

Nabudúce je možné očakávať, že STVR príde robiť anketu spokojnosti s vládou na podujatie SMERu a v reportáži s kamennou tvárou budú tvrdiť, že Slovensko nemalo dôveryhodnejšiu vládu.

“Aby sme sa rozumeli, toto nie je a ani nechce byť útok na mladých a hoci sú z druhej strany politického spektra, prajem im len úspechy. Ale toto naozaj nemá nič spoločné s objektívnou žurnalistikou, ktorú pred nami treba vraj tak akútne chrániť. Toto je exemplárny príklad úpadku a žumpy, do ktorej sa dostala novinárčina na Slovensku, kvôli chorej nenávisti voči Robertovi Ficovi,” tvrdí podpredseda SMERu.

“Ani na sekundu nepochybujem o tom, že zo strany Aktualít išlo o úmysel, ale poznajúc zbabelosť šéfredaktora Bárdyho, ho vyzývam, aby nabral aspoň toľko odvahy, že pre svojich čitateľov zahrá divadielko o *neúmyselnom omyle, ktorý si nevšimol* a ospravedlní sa im. A budem s veľkým záujmom sledovať, ako na Slovensku funguje tá slávna samoregulácia médií, pretože toto je absolútny výsmech ich remeslu,” uzatvára E. Kaliňák.

VIDEO:

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme.

Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik

Zdieľať tento článok
Starší článok Novší článok