Zoroslav Kollár o PS: Čo by zo Slovenska spravila dekriminalizácia drog (VIDEO)
28 | 09 | 2024 I Eka Balašková

Podnikateľ Zoroslav Kollár má evidentne vážnu obavu z toho, že by sa na Slovensku ujalo vlády Progresívne Slovensko. Potvrdil to aj on sám, v poradí už treťom videopozdrave Michalovi Šimečkovi, ktorý zverejnil v piatok, 27. septembra. Svoje investigatívne aktivity tentokrát namieril na Jaroslava Spišiaka a pripomína jeho bizarný názor na dekriminalizáciu drog. Ako sa znižuje drogová kriminalita na Spišiakov spôsob? Dovoliť ľuďom sa sfajčiť, napichať či našnupať do sýtosti. Veď sme liberáli, no nie?

Michal Šimečka na svojich tlačovkách PS rád prezentuje, ako stranu odborníkov, čo je vlastne dôvod toho, že sa neustále rozrastá o ďalších kvalitných odborníkov. Kollár aj v tomto videu pripomína, že členovia vedenia PS nie sú nepopísané hárky papiera. A to aj napriek tomu, že Michal Šimečka na svojich tlačových besedách rád pripomína, akú má jeho strana čistú minulosť, lebo nebola vo vláde; a tiež aj to, akých odborníkov PS priťahuje. Kollár však pripomína, že aj oni majú čo-to za sebou. Tentokrát (už zase) pripomína Jaroslava Spišiaka a Tomáša Hellebrandta. Jeden navrhuje dekriminalizáciu drog, druhý veselo randí cez gay zoznamky aj napriek ochoreniu HIV.

Strana odborníkov

„Niekedy sú to iba vyjadrenia a niekedy sú to skutky, pri ktorých musí bežnému občanovi behať mráz po chrbte,“dopĺňa Kollár. Ten videá robí preto, aby si občan vedel predstaviť, čo sa bude diať, keď sa predstavy politikov premietnu do každodenného života.

Kollár o “životom skúšaných a frustrovaných” političkách PS
Ak ste video od Zoroslava Kollára čakali v sobotu, boli ste možno sklamaní. Ak ste ho videli v nedeľu, mohli ste byť znechutení. Kým? „Odborníčkami“ z PS. Podnikateľ a videobloger totiž priniesol Pozdrav Michalovi Šimečkovi č. 2, v ktorom sa... Čítať ďalej
23 | 09 | 2024 | Eka Balašková

Nevyčerpateľná stupnica – Jaroslav Spišiak

Zoroslav Kollár pripomína rozhovor Moniky Tódovej s Jaroslavom Spišiakom, v ktorom priznal, že okrem uzákonenia homosexuálnych manželstiev zahlasuje aj za legalizáciu všetkých drog. Vie síce, že drogy škodia, ale každý sa má predsa rozhodovať sám za seba.

Kollár hneď prestrihne na mladého muža, ktorý vo videu hovorí, že jemu „to“ prospieva.

Veď to nie je možné urobiť

Ľudstvo už mnohokrát narazilo na vieru, že „veď to nie je možné, to by neurobili“. Lenže Zoroslav Kollár varuje, že Spišiak ako poslanec má možnosť podávať legislatívne návrhy. A Michal Šimečka si veľmi „brúsi zuby“ na to, že najbližšie parlamentné voľby vyhrá PS. Hoci sa to zdá bizarné, tak podobný model už je zavedený.

„Neveríte? Nuž pozrite sa, ako by to mohlo dopadnúť so Slovenskom, keby nám vládlo PS a presadilo by to, čo sa vám zdá nemožné,“hovorí Kollár a pokračuje titulkami o tom, ako ľudia v Kalifornii legálne čakajú v radoch na „trávu“.

Portland

Na príklade amerického mesta Portland Kollár ukazuje, ako drogy z turisticky atraktívneho mesta urobili miesto, kde to vzdávajú už aj policajti. Len preto, lebo pred pár rokmi Oregon dekriminalizoval používanie tvrdých drog. Odborníci podľa Kollára v tom čase opatrenie chválili, ako zmysluplný krok proti drogovej kriminalite. Po štyroch rokoch však experiment zlyhal a guvernérka Oregonu podpísala nové zákonné nariadenie. To účinne rekriminalizuje tvrdé drogy v štáte cez obnovenie trestných sankcií.

Niekoľko stopercentný nárast kriminality

„Neúmerné používanie drog, hlavne v Portlande znamenalo nárast násilia, krádeží a znásilňovania. Po zavedení liberálnej legislatívy v r. 2020 sa začali do mesta sťahovať všetci užívatelia drog zo širokého okolia. Toto viedlo k tomu, že bezpečnostná situácia v meste sa zhoršila natoľko, že každý slušný človek sa snažil z tohto mesta odsťahovať,“popisuje Kollár vývoj v meste s tým, že po slušných občanoch mesto opúšťali aj policajti, ktorí si s narkomanmi nevedeli dať rady, no nemali podporu vedenia mesta.

Prinieslo to zvýšenie nenásilnej kriminality o 500 percent a tá násilná stúpla o 300 percent. Všetky svoje tvrdenia Kollár dokladá adekvátnymi zábermi a titulkami novinových článkov. 

Záver?

„Dovoľte na Slovensku dekriminalizovať drogy, ako to navrhuje pán Spišiak a Slovensko skončí, ako Portland," uzatvára kapitolku Spišiak Kollár.

Drogy, daňové úniky a nekompetentnosť: Kollár rozbíja mýtus o "odborníkoch" v PS (VIDEO)
Sobotné podvečery sú už niekoľko mesiacov spravidla časom, kedy podnikateľ Zoroslav Kollár vždy pozdraví nejakého politika, ktorý však určite nie je týmto pozdravom nadšený. Všeličo si národ vypočul na Borisa Kollára (Sme rodina), Jána Budaja,... Čítať ďalej
14 | 09 | 2024 | Eka Balaskova

Tomáš Hellebrandt

Ďalší z „odborníkov“, ktorí Kollára zaujali, je ekonomický expert Tomáš Hellebrandt, ktorý sa vzdal mandátu poslanca – pred zákrokom v žilinskej nemocnici sa neunúval personálu oznámiť diagnózu. Červené denníky namiesto podstaty zaujímalo, ako sa o veci dozvedel Robert Fico.

„Počujete dobre. Žiadna kritika, či morálne odsúdenie poslanca Hellebrandta, ale trestné oznámenie na neznámeho páchateľa pre únik dôverných informácií z nemocnice. Kollár však dostal informáciu, že Hellebrandt pôsobí na gay-zoznamke. Samozrejme, bez tej „nepodstatnej“ informácie...

Reprofoto z YouTube / Z. K.
Reprofoto z YouTube / Z. K.
Reprofoto z YouTube / Z. K.
Reprofoto z YouTube / Z. K.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik

Zdieľať tento článok
Starší článok Novší článok