Vodcu Hizballáhu Izrael zabil
28 | 09 | 2024 I Ivan Brožík

Aké jednoduché! Nepriateľa treba zabiť. Logika Izraela. A nikto nenamieta štátnym terorizmom, vojnou, agresiou. Lebo - Izrael. Šiitské hnutie Hizballáh so sídlom v Libanone oficiálne potvrdilo smrť svojho vodcu Hasana Nasralláha pri izraelskom útoku na Bejrút. Znie správa agentúry TASS.

"Sayyed Hassan Nasrallah, generálny tajomník Hizballáhu, sa pripojil k svojim veľkým, nesmrteľným súdruhom mučeníkom, ktorých viedol asi 30 rokov," uviedlo hnutie vo vyhlásení. Hnutie tiež prisľúbilo, že bude pokračovať v boji proti Izraelu.

Izraelská armáda už skôr oficiálne potvrdila, že Nasralláh bol zabitý pri izraelskom nálete na libanonskú metropolu Bejrút.

Všetky sily odporu na Blízkom východe podporujú Hizballáh, hovorí iránsky najvyšší vodca
Celý front odporu v regióne je na strane Hizballáhu a podporuje ho - píše sa v ďalšej správe agentúry TASS.
Všetky sily odporu na Blízkom východe podporujú hnutie Hizballáh, povedal iránsky najvyšší vodca Alí Chameneí po správach o smrti šéfa Hizballáhu Hasana Nasralláha.
"Celý front odporu v regióne je na strane Hizballáhu a podporuje ho," povedal podľa Press TV. Chameneí dodal, že "front odporu, menovite Hizballáh, rozhodne" o budúcnosti regiónu.
 
Izrael vraj bude "ľutovať"
Povedal tiež, že Libanon prinúti Izrael ľutovať svoje činy na Blízkom východe a vyzval všetkých moslimov, aby podporili libanonský ľud a Hizballáh v konfrontácii s Izraelom.

Agentúra Reuters medzitým s odvolaním sa na zdroje uviedla, že najvyšší iránsky vodca bol premiestnený na bezpečné miesto v rámci sprísnených bezpečnostných opatrení. Zdroje uvádzajú, že Irán je v neustálom kontakte s Hizballáhom a ďalšími spojencami v regióne, aby určil ďalší krok po tom, čo Izrael oznámil, že zabil vodcu Hizballáhu.

Izraelská armáda predtým oficiálne potvrdila, že Naralláh bol zabitý v piatok pri izraelskom nálete na libanonskú metropolu Bejrút.

Ďalšia ostrá vojna vo výbzšnom regióne je "na spadnutie".

Ruské bombardéry zlikvidovali protivzdušnú obranu Odesy
Hlavným cieľom masívnych náletov boli najnovšie ukrajinské radary. "Teraz už neexistujú žiadne prekážky pri bombardovaní Odesy a iných prístavov", píše svpressa.ru.Ukrajinské vojenské zariadenia vo vodách Čierneho mora a Dunaja sa stali terčom... Čítať ďalej
28 | 09 | 2024 | Ivan Brožík

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik

Zdieľať tento článok
Starší článok Novší článok