Rozkol v koalícii? SNS podozrieva Hlas z náklonnosti k PS
30 | 09 | 2024 I Eka Balašková

V posledných dňoch sa aj na verejnosti „rozhorel“ konflikt medzi Slovenskou národnou stranou a Hlasom-SD. Ľudia vnímajú rivalitu Andreja Danka voči Petrovi Pellegrinimu a tiež registrujú hlasovanie troch koaličných poslancov, konkrétne zo strany Hlas-SD pri odvolávaní Michala Šimečku z postu podpredsedu NR SR. Prišla smršť odkazov medzi členmi vedenia Hlasu a Andrejom Dankom, ktorí si cez tlačové besedy poodkazovali rôzne výčitky. V tejto súvislosti svoj názor vyslovila aj podpredsedníčka SNS a poslankyňa NR SR Dagmar Kramplová.

Tá sa v statuse na Facebooku otvorene prihovára aj kolegom z Hlasu, ale aj ich voličom, pričom nik z nich zrejme nechce návrat toho, čo sme tu zažívali v minulom volebnom období. Zrekapitulovala dianie od volieb, kedy práve Hlas bol tým jazýčkom na váhach vzniku koalície, niekoľkokrát pripomenula principiálnosť SNS a jej obavy z toho, že sa Hlas-SD prikloní na stranu PS, čo sa podľa nej aj potvrdilo – liberálne krídlo v Hlase pôsobí v koalícii v prospech PS.

Videli sme, čoho sú schopní

„Celé Slovensko videlo a zažilo, čo sú schopné so štátom urobiť liberálne hrôzovlády a žiadny normálny človek si neželá opakovať to, čo národ zažil v rokoch 2020 až 2023, kedy tu s podporou Zuzany Čaputovej (PS) vládli najskôr blázni Igor Matovič a Eduard Heger (v tom čase obaja OĽaNO), a neskôr nikým nezvolený a prezidentkou za premiéra dosadený liberál Ľudovít Ódor,“ pripomenula Kramplová s tým, že SNS už v tom čase deklarovala, že urobí všetko pre to, aby sa ich liberálny teror skončil a že nedopustia ich ďalšie pôsobenie vo vláde.

Minister Tomáš o "Dankovej urazenosti"
"Predseda SNS Andrej Danko v internej komunikácii uviedol, že ak nedostane funkciu predsedu Národnej rady SR, neprestane útočiť na stranu Hlas-SD aj za cenu, že by padla vláda." V diskusnej relácii STVR Sobotné dialógy to uviedol minister práce,... Čítať ďalej
28 | 09 | 2024 | Ivan Brožík/TASR

Obávali sa reakcií Hlasu

„Ešte pred voľbami sme upozorňovali na to, že existuje riziko vzniku vlády Progresívneho Slovenska a že reálnosť tejto hrozby je väčšia v prípade, ak Progresívne Slovensko strhne na svoju stranu HLAS-SD, ktorý sa nedokázal voči bláznom z Progresívneho Slovenska vymedziť,“píše Kramplová a pripomína, že SNS dodržali principiálnosť a podporili Roberta Fica pri zostavovaní vlády. Jedinou ich podmienkou bola vláda bez PS.

Facebook / ZOMRI

Iný postoj Hlasu

„Aj keď mal HLAS-SD o viac ako 8% menšiu podporu ako víťaz volieb SMER-SD, vymohli si zástupcovia strany HLAS-SD polovicu ministerstiev a ďalšie ústupky zo strany SMERU a SNS pod hrozbou toho, že vytvoria ďalšiu hrôzovládu s Progresívnym Slovenskom, na čo evidentne tlačila aj menšinová liberálna frakcia v strane HLAS-SD,“ pokračuje Kramplová v rekapitulácii vývoja s tým, že pred takmer rokom SNS stále trvala na vláde bez liberálov .

Politika konfliktov

PS a spol. skončili v opozícii, kde pokračujú v nemorálnej politike konfliktov a Kramplová pripomína, že práve tá viedla k udalostiam v Handlovej, k atentátu na predsedu vlády Roberta Fica.

„Lebo presne to je to, čo je následnom politiky liberálov - konflikty, problémy a rozbroje, ako sme to všetci videli v rokoch 2020 až 2023,“ zdôrazňuje Kramplová.

Dôkaz o principiálnosti SNS

Kramplová ďalej upozorňuje, že politika SNS je stále pronárodná, ktorá navyše potrebuje urobiť poriadok po minulých vládach.

„Za všetky príklady rezort kultúry, ktorý od štátnych dotácií odstavil rôznych šimečkovcov a im podobných považujúcich za umenie LGBT sprievody polonahých bláznov,“ uvádza Kramplová.

Nie je to jediný príklad

„Uvediem však aj iný príklad, na ktorom sa začala odkrývať pravá tvár liberálnej menšinovej frakcie v strane HLAS-SD. Od začiatku tvrdíme, že tridsať rokov tu rôzni príživníci zo sorošovských mimovládok robia politiku a že je našou povinnosťou ukončiť činnosť týchto zahraničných agentúr v Slovenskej republike. Viacerí sa pýtali, že prečo to ešte nie je,“ dostáva sa Kramplová k aktuálnej pointe s tým, že problém je práve v menšinovej liberálnej frakcii Hlasu. Tá blokuje túto dôležitú vec, čim podľa nej robí službu PS.

Poslanci ukončili deň diskusiou k chýbajúcemu predsedovi parlamentu
Piatkové rokovanie ukončili poslanci Národnej rady (NR) SR popoludní diskusiou k opozičnému návrhu zaradiť do programu aktuálnej schôdze voľbu nového predsedu NR SR. Návrh podali poslanci za PS. Parlament bude v rokovaní pokračovať v utorok (1.... Čítať ďalej
27 | 09 | 2024 | Ivan Mihale/tasr

SNS sa nemýlila

„Konflikty, problémy a rozbroje sú doménou progresívnych bláznov a absolútne sme sa nemýlili vtedy, keď sme povedali, že liberálni blázni z PS budú hľadať podporu aj v strane HLAS-SD. Ak je niekde od začiatku zdroj nestability, tak je to ochota časti strany HLAS-SD spolupracovať s bláznami z Progresívneho Slovenska, čo sa otvorene ukázalo pri odvolávaní Šimečku a rovnako pri vykázaní poslankyne Plavákovej a pri hlasovaní HLASU-SD spolu s PS,“ dokazuje Kramplová.

Nehovorí o celom Hlase

Podpredsedníčka SNS pritom nehovorí o rozhodujúcej väčšine Hlasu a jeho voličov. Tá väčšina spoluprácu s PS podľa nej neschvaľuje a nechce návrat toho, čo sa tu dialo v minulom volebnom období. „Je zodpovednosťou strany HLAS-SD konať tak, aby nezrádzala dôveru občanov,“ prízvukuje Kramplová, ktorá ľudí, ako Plaváková, Gröhling, Dubéci alebo Šimečka nazýva kreatúrami a nepotrebuje sa k nim vyjadrovať, veď všetci sme zažili, čo im podobní robili so Slovenskom v rokoch 2020-23. Je však presvedčená, že hľadajú spôsoby, ako znovu rozvracať štát.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik

Zdieľať tento článok
Starší článok Novší článok