Oslava 80-tin prezidenta: Začalo sa prípitkom. Záver vás prekvapí
28 | 09 | 2024 I Eka Balaskova

Na oslave osemdesiatin prezidenta ČR Miloša Zemana na zámku Hluboku okrem jeho blízkych sa očakávalo aj množstvo českých i zahraničných politikov. Už v piatok večer priletel slovenský premiér Robert Fico, avizovaná bola aj účasť slovenského prezidenta Petera Pellegriniho a poľskej hlavy štátu Andrzeja Dudu či maďarského premiéra Viktora Orbána. Bez manželky Moniky prišiel expremiér Andrej Babiš, informuje český Blesk.

Prílet zahraničných hostí bol sústredený na letisko v Českých Budějoviciach. Ešte pred oslavou Zeman absolvoval obed so slovenským premiérom Ficom, spoločnosť im robil slovenský minister obrany Robert Kaliňák. Slovenský premiér sa oslavy nezúčastnil – priamo z Česka odlietal do Južnej Kórey, informuje Blesk.

Politici ANO nechýbali

Okolo poludnia dorazil aj predseda hnutia ANO Andrej Babiš.

„Neviem prečo je to tu teda, kto to vymyslel. Je možné, že to pán prezident poňal politicky, že tu bude plno politikov," povedal a dodal, že by chcel pozdraviť slovenského premiéra Fica, s ktorým Miloš Zeman obedoval.

Prišiel tiež bývalý podpredseda hnutia ANO Jaroslav Faltýnek, ktorý priniesol Zemanovi obraz, ktorý namaľoval.  „Obraz sa volá Traja kamaráti a maľoval som ho minulý týždeň, maľoval som ho asi tri a pol hodiny. Tu dole som napísal Miloškovi venovanie," uviedol. Zaspomínal si aj na spoločne strávené chvíle, keď bol ešte sociálnym demokratom. Hoci maľuje 50 rokov, Zeman od neho vraj veľa obrazov nemá. 

Bývalý prezident Zeman má dnes 80 rokov
Bývalý prezident Miloš Zeman nachystal veľkolepú oslavu svojho jubilea. Zúčastní sa na nej Robert Fico, Viktor Orbán aj Andrej Babiš a ďalší významní politici zo zahraničia i z Čiech. Informuje web idnes,cz. "Celkom pozvánku dostalo 200 ľudí,"... Čítať ďalej
28 | 09 | 2024 | Ivan Brožík

Okamura sa ospravedlnil

Z oslavy sa ospravedlnil predseda SPD Tomio Okamura, z hnutia ANO dorazí okrem Babiša aj podpredseda Karel Havlíček. Ten s pozvaním nemal problém a pre blesk povedal, že sa tam chystá, veď bol aj na narodeninách prezidenta Václava Klausa. Preto nie je dôvod potriasť pravicou aj prezidentovi Zemanovi. Oslavy sa zúčastnil aj guvernér Českej národnej banky Aleš Michl. Zo zahraničných hostí sa mal zúčastniť aj čínsky veľvyslanec v ČR.

Aký bol program?

Príchod hostí spojený s welcome drinkom bol naplánovaný od 17.00 h. O hodinu neskôr hostí čakala slávnostná večera, ktorá začala slávnostným prípitkom, ktorý prednesie Zeman. Celú párty o polnoci ukončí ohňostroj.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik

Zdieľať tento článok
Starší článok Novší článok