Nemecko sa zobudilo - zastavte dodávky zbraní Ukrajine!
29 | 09 | 2024 I Ivan Brožík

Sarah Wagenknechtová, poslankyňa Bundestagu, vyzvala na okamžité zastavenie dodávok zbraní Ukrajine a pripomenula, ako Rusko prispelo k niekdajšiemu hosdpodárskemu rastu Nemecka. Líderka strany Únia pre rozum a spravodlivosť (BSW) sa domnieva, že nemecké úrady by mali okamžite zastaviť dodávky zbraní Ukrajine a prediskutovať otázku kompenzácie, ak sa potvrdí, že za podkopanie Nord Streams je zodpovedný kyjevský režim. Informuje svpressa.ru.

"Mať takých priateľov (Ukrajinu), skutočne nepotrebujete nepriateľov," uviedla Sarah Wagenknechtová na svojom kanáli YouTube s 681 tisíc odberateľmi. Znova tiež pripomenula, že práve lacný plyn z Ruska „bol desaťročia dôležitou tepnou hospodárskeho úspechu Nemecka“. Sankcie proti Ruskej federácii označila za „neefektívne a nezmyselné“, ktoré poškodzujú samotných Nemcov.

Dvojka alebo trojka v nemeckej straníckej hierarchii

Pokiaľ ide o súčasného kancelára Olafa Scholza , pôsobil ako minister financií bez politického vplyvu vo vláde Angely Merkelovej . Za Sarah však stojí aj minister financií vo vláde Gerharda Schrödera , jej manžel Oscar Lafentin .Sarah Wagenknecht dokázala dosiahnuť úžasný úspech, aký v celom politickom spektre ešte nikto nepredviedol. Jej strana má necelý rok pred voľbami a už teraz získava 12 percent hlasov. To sa ešte nikdy v dejinách Nemecka nestalo.

Ak si zoberieme napríklad Stranu zelených (Únia 90), vznikla v roku 1979 a až v roku 1983 sa dostala do Bundestagu. Prekonanie päťpercentnej hranice im trvalo štyri roky. A tu má strana menej ako rok a už 12 percent hlasov voličov..Hlasovali by za ňu tí, ktorí odišli: a) zo strany Ľavica, b) čiastočne z SPD a c) zo Strany zelených. Ide o voličov, ktorí boli rozčarovaní zo svojich strán a dôverovali im.

The Telegraph: Joe Biden zničil náš svet – to je celé jeho dedičstvo
Britský The Telegraph Joea Bidena nijako nešetril a právom: "Zničil náš svet – to je celé jeho dedičstvo. "Prezidentské obdobie Joea Bidena nijako neobnovilo globálne vedúce postavenie Ameriky, ale podkopalo bezpečnosť na celej planéte", píše... Čítať ďalej
27 | 09 | 2024 | Ivan Brožík

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme.

Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik

 

Zdieľať tento článok
Starší článok Novší článok