Milan Mazurek: Zo mňa robia kauzu, ale v EP sedí žena, ktorá kladivom napádala ľudí v uliciach (VIDEO)
28 | 09 | 2024 I Eka Balaskova

Europoslanec Milan Mazurek (hnutie Republika) hovorí, že ak máme s niečím, čo sa nás týka problém, treba sa k tomu postaviť čelom a skúsiť ten problém riešiť. Preto aj on sám, ako výrazný kritik EP, do tejto inštitúcie kandidoval. Len tak sa môže pokúsiť pre zmeny, ktoré by on sám očakával, urobiť. Aj o tom bola reč v relácii Rozhovory s Mimi Šramovou.

Po dvoch mesiacoch pôsobenia v EP Milan Mazurek hovorí aj o absurditách, napríklad v rámci dopravného výboru, v ktorom pôsobí. Tých absurdít je tam však viac, keďže poslanci sú odtrhnutí od života aj podmienkami, aké v EP majú vytvorené. V Rozhovoroch s Mimi Šramovou pripomenul svoje tvrdenie, že médiám netreba veriť a na príklade poslankyne z Talianska, ktorá teraz požíva imunitu, no nik o jej výčinoch nevie, aj ukázal, prečo. Jeho znechutenie z toho, že slovenským eurokomisárom je Maroš Šefčovič je verejnosti známe už dávno, no v rozhovore upozornil aj na určitú aroganciu Šefčovičových kolegov – eurokomisárov.

Prvá absurdita s ktorou sa stretol

Milan Mazurek bol zaradený do Výboru pre dopravu a to ako jediný Slovák. Na jednom zo zasadnutí zažil doslova kultúrny šok z toho, aké nezmysly sú ľudia v EP schopní riešiť.

„Navrhovali napríklad zastrešiť všetky cyklocesty v Európskej únii, zastrešiť dokonca cyklopruhy na cestách, lebo vraj ľudia musia jazdiť bicyklami a nie autami a keď prší, tak sa bicyklom ide ťažšie, tak treba mať striešku. Ale neviem či to niekto týmto byrokratom a europoslancom nevysvetlil, že prší dakedy aj zboku občas fúka vietor a nejaká strieška ťa neochráni,“smeje sa europoslanec na jednom z návrhov, ktoré mohli byť presadené v rámci európskeho rozpočtu. Je mu v prvom rade ľúto toho, že obrovské peniaze idú na podobné nápady, kým mohli ísť na množstvo užitočnejších projektov. V tejto súvislosti poznamenáva aj nezmyselnosť dvoch sídel EP a k tomu patriaci byrokratický aparát, čo sú rovnako obrovské výdavky. Je to podľa neho akási škola toho, čo by bolo dobré do budúcnosti zmeniť.

JOJka a Markíza na štátnej infúzii! Prečo?! (VIDEO)
Europoslanec Milan Mazurek (hnutie Republika) si myslí, že súčasná vláda sa za rok svojho pôsobenia a za doterajšie roky všeobecne, vôbec nepoučila. Hlavne čo sa týka podpory médií v rámci reklamy a propagácie. Inak si nevie vysvetliť sumy, ktoré... Čítať ďalej
25 | 09 | 2024 | Eka Balaskova

Odtrhnutí od reality

„Ono to funguje tak, že vy prídete na letisko. Tam po vás príde kyvadlový europoslanecký taxík, ktorý vás odvezie priamo do budovy Európskeho parlamentu, aby ste nemuseli mať žiaden kontakt s vonkajšou realitou. Nevidieť tu multikultúrnu realitu a tie „výhody“ západoeurópskych miest, ktoré sú z môjho pohľadu katastrofálne,“objasňuje europoslanec fungovanie v EP, ktorý je kompletne vybavený napríklad aj kaderníctvom, či inými službami a obchodmi, teda všetko pre to, aby ste budovu nemuseli opustiť. On určite nesedí celé dni v EP, ale je si vedomý toho, že ho tam ľudia poslali urobiť všetko pre odvrátenie tých najväčších hrozieb.

Prijateľnejšie zloženie EP

V minulom volebnom období so slovenským europoslancom Milanom Uhríkom spolupracoval aj v rámci EP, preto prácu europoslanca do určitej miery pozná. A poznal aj „osadenstvo“ EP, ktoré je v tomto zložení určite prijateľnejšie – do EP sa dostalo viac poslancov, ktorí sa hlásia k tradičným hodnotám a suverenite národných štátov.

„Aby sme neposielali ďalšie kompetencie do Bruselu, ale naopak. Nechali ich doma v národných štátoch a rozhodovali si sami o svojej budúcnosti,“hovorí europoslanec s tým, že ak sa tento trend zdvojnásobovania takýchto poslancov udrží, z politického hľadiska nepotrvá dlho a Leyenovej moc sa rozpadne.

Neverte médiám

Mazurek už dlho ľuďom radí neveriť médiám bývalého mainstreamu, ktoré podľa neho systematicky klamú. Po jeho zvolení sa robila kauza z desať rokov starého videa, za ktoré sa mnohokrát ospravedlnil. Bolo treba vytvoriť kauzu.

„Lenže vo frakcii Left – extrémni ľavičiari, sedí talianska europoslankyňa, ktorá sa volá Ilaria Salis. Tá napríklad v Maďarsku mala byť odsúdená na 10 rokov väzenia za to, že kladivom zozadu napádala náhodných ľudí na ulici, jedného skoro dokopala na smrť spolu s nejakou tou svojou teroristickou bunkou a oni ju suverénne dali na kandidátku nejakej zelenej strany v Taliansku. Médiá sú ticho, v Denníku N som o nej nečítal,“podotýka Mazurek s tým, že presne o tom je ten dvojitý meter – ak ti ide o národný štát, o podporu vlasteneckých tém, treba z teba urobiť kauzu, ale ak podporuješ migráciu, green deal, či dúhovú agendu, tak ti prejdú ešte aj násilné útoky v uliciach.

Bratislavským koncertom Elán 70 kapela predviedla, že má elánu na rozdávanie
Bratislavská Tipos aréna zimného štadióna Ondreja Nepelu patrí tento víkend hudbe. Slovenská legenda Elán tu v piatok večer (27. 9.) odohrala prvý zo série troch koncertov po sebe Elán 70, Elán 70 pre Vaša a Elán 70 Rock Symphony. Vo vypredanej... Čítať ďalej
28 | 09 | 2024 | Ivan Brožík/TA SR

Eurokomisári – kapitola sama o sebe

„Občas vidíte doslova takú tú demonštratívnu ukážku, že dá dole tie slúchadlá, ak niekto hovorí iným jazykom, ktorému nerozumie, aby naschvál nepočúval, čo je podľa môjho názoru prejavom arogancie moci. Pretože ak raz tam bol ten europoslanec zvolený a ty si eurokomisár, ktorý podlieha kontrole práve daného Európskeho parlamentu, aspoň raz za čas by si mať odvahu a vôľu tých niekoľko hodín počúvať europoslancov,“myslí si Mazurek a vysvetľuje, ako fungujú diskusie a obmedzenia, aby sa diskusia k jednému návrhu neúmerne nenaťahovala.  

Viac vo videu:

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik

Zdieľať tento článok
Starší článok Novší článok