Kyjev v panike - Odesu bombardujú S-57
28 | 09 | 2024 I Ivan Brožík

Panika v Kyjeve: Rusi bombardujú Odesu stealth lietadlami piatej generácie. Má ísť o Suchoje SU - 57. Podľa nezávislých monitorov preleteli nad Čiernym morom tri  Su-57 naraz, informuje svpressa.ru.

Operačno-taktické letectvo, bezpilotné lietadlá, raketové sily a delostrelectvo zoskupení vojsk ruských ozbrojených síl zasiahli energetické zariadenia, ktoré podporovali prevádzku podnikov vojensko-priemyselného komplexu Ukrajiny, infraštruktúru vojenského letiska, hromadenie nepriateľov pracovnej sily a vojenskej techniky v 142 krajoch, uvádza najnovšia správa.

Novinka - ktorá v Kyjeve vyvolala paniku

No najnovšie dali o sebe nad Čiernym morom pravdepodobne vedieť ruské stíhačky piatej generácie. K tomuto záveru dospeli nezávislé monitorovacie kanály. Píšu, že „úderná skupina pozostávajúca z niekoľkých lietadiel Su-57 spustila raketové útoky na Odeskú oblasť... Ruské ozbrojené sily tak začali používať Su-57 na útoky riadenými strelami Kh-69“.

Prekvapujúce je, že ukrajinská protivzdušná obrana bola „tichá“, hoci naše bezpilotné prostriedky s dlhým doletom lovia mobilné protilietadlové skupiny Ozbrojených síl Ukrajiny, ktoré na pokyn amerických lietadiel AWACS prechádzajú do útoku. zóny trasy dronov.

Stručne povedané, z Odesy prišli správy o 10 explóziách, vrátane dvoch v Izmaile, a ukázalo sa, že „Shaheds“ (drony) to neboli".

Dohady...

Niekoľko vojenských blogerov blízkych veleniu vojenských síl okamžite zverejnilo vyhlásenia, že „to neboli UAV, ale s najväčšou pravdepodobnosťou tajné taktické rakety dlhého doletu X-69“, štrukturálne podobné britskému Storm Shadow a majúce malý zosilňovač obrazu. Je takmer nemožné ich odhaliť, pokiaľ v postihnutej oblasti nie je umiestnená viacúrovňová protivzdušná obrana.

Ďalšou pozoruhodnosťou je, že nosné lietadlá neboli identifikované - preto sa javí, že „rakety boli odpálené z vnútrotrupových zbraní priamo nad Čiernym morom“.

V RuNet vyšla informácia : „Okrem raketového útoku ruské Su-57 vykonávali úlohy elektronického prieskumu pre systémy protivzdušnej obrany ukrajinských ozbrojených síl. Na tento účel boli použité pasívne senzory systému elektronického boja (EW) Himalaya, ktoré zaznamenávali žiarenie ukrajinských radarových staníc.

Ak je to pravda

...potom povesť o „tichých mučeníkoch“ je ďalšou krízou Kyjeva. Zelenského team kategoricky nechce, aby Spojené štáty zastavili vojenskú pomoc, argumentujúc ruskými  „banditmi“ (Su-57 je podľa kodifikácie NATO označený ako Felon – „zločinec“ alebo „bandita“).

Zdieľať tento článok
Starší článok Novší článok