Deň ozbrojených síl ponúka ukážky vojenskej techniky aj kultúrny program
28 | 09 | 2024 I Ivan Brožík/TA SR

Ukážky bojov, vojenskej techniky i prezentáciu práce vojakov a vojačiek ponúka Deň ozbrojených síl, ktorý sa v sobotu koná v Brezovej pod Bradlom. Podujatie sa uskutočňuje aj za účasti prezidenta a hlavného veliteľa Ozbrojených síl (OS) SR Petra Pellegriniho a ministra obrany Roberta Kaliňáka (Smer-SD).


Deň ozbrojených síl sa na Námestí gen. M. R. Štefánika začína slávnostným vojenským nástupom. Pre návštevníkov sú pripravené rôzne statické a dynamické ukážky vojenskej techniky a výzbroje. "Podujatie je určené nadšencom vojenskej techniky, ale aj širokej verejnosti. Okrem vojenských ukážok sme totiž pripravili aj bohatý sprievodný a kultúrny program," informoval Kaliňák.

Súčasťou programu bola aj ranná ekumenická omša, ktorú v evanjelickom kostole v Brezovej pod Bradlom celebrovali aj duchovní z ekumenickej služby ozbrojených síl a ozbrojených zborov SR. "Pripravený je aj kultúrny program s vystúpeniami Petra Bažíka, kapely Peter Cmorik Band, Čarovných ostrohov a ďalších. Rodinám s deťmi je určené maľovanie na tvár, prezentácia práce Vojenského historického ústavu a ďalšie atrakcie," doplnili organizátori.

Ozbrojené sily pravidelne oslavujú svoj sviatok na konci septembra. "Vtedy si pripomíname prvé ozbrojené vystúpenie za sebaurčenia Slovákov. Práve v okolí Brezovej pod Bradlom zviedli dobrovoľníci pod velením Jána Francisciho 22. septembra 1848 svoju prvú víťaznú bitku," pripomenulo ministerstvo obrany.

HLAS volá po "zdravom rozume" v koalícii
Vo Vyhlásení poslaneckého klubu HLAS - sociálna demokracia s názvom "Ako premrhať celý deň jednou nálepkou na počítači" zaznieva potreba už naozaj sa venovať v rámci koalície aj opozície podstatným problémom a nie zástupným témam. "Namiesto... Čítať ďalej
28 | 09 | 2024 | Ivan Brožík

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik

Zdieľať tento článok
Starší článok Novší článok