Zuzana Plevíková: Nemajú nič, len výhrady (VIDEO)
28 | 09 | 2024 I Eka Balašková

V uplynulých dňoch sa konalo stretnutie premiéra s opozičnými lídrami, konkrétne s dvoma zo štyroch. Tí, ktorí sú zodpovední za stav ekonomiky, ktorá nutne potrebuje konsolidáciu, prítomní neboli. Poslankyňa NR SR Zuzana Plevíková (Smer-SSD) sa počas rokovania v NR SR o konsolidačnom balíku, bližšie pozrela na to, s čím na stretnutie s premiérom šiel Michal Šimečka (PS).

Ešte pred stretnutím s premiérom sa líder PS vyjadril, že Ficovi rokovanie s opozíciou nepomôže. Na stretnutie ide podľa vlastných slov premiérovi pripomenúť jeho vlastné predvolebné sľuby žíada od neho, aby úsporami začal od seba. Zuzana Plevíková hovorí o tom, s čím šiel Michal Šimečka na stretnutie s premiérom, pričom jej tam chýbal akýkoľvek návrh na riešenie. Potrebu konsolidácie si podľa nej uvedomuje každý, no chýbajú reálne návrhy riešení. Tie nepriniesol ani Michal Šimečka či premiér úradníckej vlády, ktorý síce mal „plán“, ako vylepšiť verejné financie, no úplne by zničil sociálne benefity.

S čím šiel na rokovanie Šimečka

„Robert Fico mal mesiace na to, aby pripravil zmysluplnú konsolidáciu. Odflákol to, riešil iba pomstu a vlastné benefity. Teraz sa o navrhnutej Ficovej drahote do krvi hádajú v koalícii, a on sa to snaží prekryť rokovaním s opozíciou na Úrade vlády. Ak si myslí, že mu toto rokovanie pomôže zakryť Ficovu drahotu a asi najväčšie zvýšenie daní v našej histórii, tak je na veľkom omyle. Na rokovanie prídem a osobne mu zopakujem výzvu, aby dodržal svoje sľuby voličom. Úsporami by mal začať od seba, nie tým, že každej rodine vytiahne z peňaženky o 1000,- eur ročne navyše," oznámil predseda PS Michal Šimečka ešte pred tým, ako sa stretol s premiérom.

Dve strany Ficovo pozvanie prijali. SaS ho odmieta
Premiér Robert Fico pozýva predsedov opozičných strán PS, SaS a KDH na stretnutie na Úrade vlády pre konsolidačné opatrenia. Stretnutie by malo byť zajtra o 9:30. „Vyslovujem presvedčenie, že konsolidácia verejných financií je nevyhnutnosťou, na... Čítať ďalej
23 | 09 | 2024 | Ivan Mihale

Pozvanie k okrúhlemu stolu

Plevíková vo svojom vystúpení v NR SR povedala, že opozičné strany boli za okrúhly stôl pozvané k diskusii o návrhoch riešení, týkajúcich sa konsolidácie verejných zdrojov, keďže jediné, čo z opozície zaznieva, je kritika.

„Jediné, čo sa pán Šimečka vyjadril pred týmto stretnutím bolo, že idete povedať svoje výhrady. Výhrady. Nie návrhy a riešenia, výhrady. Vy nemáte nič iné na robote, len tu vlastne kritizujete, sami neviete, čo by ste urobili,“ hovorí v pléne Plevíková.

Jediný návrh – prepúšťanie

„Jediný návrh, čo ste dali, je prepúšťanie na rezortoch. Každý môže povedať – poďme prepúšťať, ale ako by ste to zaviedli do praxe, sami neviete. A každý tu vie, že treba konsolidovať, viete aj vy sám, že to treba urobiť, pretože tu máme neskutočnú sekeru,“konštatuje Plevíková a pripomína europoslanca Ľudovíta Ódora, ktorý ako úradujúci premiér síce dal nejaké návrhy. Tam by sa síce riešilo osem miliárd, ale porušili by sa všetky sociálne opatrenia pre všetky skupiny občanov.

„Toto mudrovanie z vašej strany je absolútne bezvýznamné, pretože vy nemáte žiadne návrhy a žiadne riešenia neponúkate, iba tu kritizujete,“ uzavrela poslankyňa.

Progresívci v slepej uličke? Kritizujú konsolidáciu, ktorú sami nevedia navrhnúť! (VIDEO)
Po tom, ako vláda pred týždňom predstavila najväčší konsolidačný balík v histórii Slovenska, europoslanec Erik Kaliňák (Smer-SSD) si povedal, že keďže nemá ekonomické vzdelanie, ani skúsenosti na mudrovanie v téme, bude sa držať bokom a... Čítať ďalej
27 | 09 | 2024 | Eka Balašková

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik

Zdieľať tento článok
Starší článok Novší článok