The Telegraph: Joe Biden zničil náš svet – to je celé jeho dedičstvo
27 | 09 | 2024 I Ivan Brožík

Britský The Telegraph Joea Bidena nijako nešetril a právom: "Zničil náš svet – to je celé jeho dedičstvo.


"Prezidentské obdobie Joea Bidena nijako neobnovilo globálne vedúce postavenie Ameriky, ale podkopalo bezpečnosť na celej planéte", píše stĺpček The Telegraph Con Coughlin. Obzvlášť expresívne sú komentáre čitateľov britských novín, ktorí sú rozhorčení nad Bidenovou "impotenciou" a hlúposťou Kamaly Harris.

A konflikty pribúdajú nové a rastú staré

Do očí bijúca neschopnosť prezidenta Joea Bidena byť efektívnym globálnym lídrom sa ukazuje, keď sa jeho čas v Bielom dome chýli ku koncu. Spojené štáty nasadili na Blízky východ zas viac vojakov. Pentagon oznámil, že do regiónu sú vyslané ďalšie sily a americkú námornú prítomnosť posilní prílet lietadlovej lode Harry Truman, ktorá v pondelok opustila prístav vo Virgínii v sprievode dvoch torpédoborcov a krížnika.

Blízky východ môže byť ďalším peklom na Zemi

Ako inak, vďaka Bidenovi. Nasadenie novej údernej skupiny na pozadí prudkej eskalácie nepriateľských akcií medzi Izraelom a proiránskou teroristickou skupinou Hizballáh, ktorá hrozí, že zachváti celý Blízky východ v plameňoch, znamená, že čoskoro budú v ostrej prevádzke až dve lietadlové lode. v regióne - Abraham Lincoln v súčasnosti vykonáva operácie v Ománskom zálive. Biden robí všetko pre eskaláciu konfliktu v regióne.

Bidenova administratíva navyše doplatila na tieto beznádejné snahy poškodenými vzťahmi s dlhoročnými spojencami USA Izraelom a Saudskou Arábiou, ktoré odmietli pôvodnú dohodu vyjednanú za Baracka Obamu . To výrazne podkopalo vplyv Washingtonu, Saudi sa obrátili na amerických rivalov, akými sú Rusko a Čína, a napäté vzťahy Bidena s izraelským premiérom Benjaminom Netanjahuom prispeli ku kolapsu amerických pokusov dosiahnuť prímerie v pásme Gazy.

Slon v porceláne

Biden vďaka vlastným prešľapom riskuje, že opustí Biely dom bez toho, aby zabezpečil prímerie v Gaze. Namiesto toho nariadil najväčšie nahromadenie americkej moci na Blízkom východe od invázie do Iraku, pričom celý región balansuje na pokraji kolapsu.

Tento katastrofálny stav určite naráža na bravúrnu rozlúčkovú reč prezidenta USA na Valnom zhromaždení OSN tento týždeň, kde mal Biden tú drzosť pripísať si zásluhy za úspešné obnovenie amerického vedenia na svetovej scéne po „kríze a neistote“.

Teší sa asi predčasne

"Pod mojím vedením Spojené štáty vstúpili do boja," - povedal Biden, v dôsledku čoho vraj Putin nedosiahol svoj hlavný cieľ - dobyť Ukrajinu.

Bidenove sny a realita

Na rozdiel od všetkého, čo sám líder USA povedal v OSN, Bidenovo "prezidentovanie" neobnovilo americké globálne vedenie. Bola to strašná katastrofa a keď opustí Biely dom, zanechá svet v oveľa nebezpečnejších vzťahoch, v akých bol, keď Biden vstúpil do Bieleho domu.

Komentáre čitateľov

Nicholas Wilkinson: Joe Biden sa stal najhorším prezidentom v živej pamäti. Trump je možno odporný egoista, no nemožno poprieť, že bol najlepším prezidentom – ako pre samotné Spojené štáty, tak aj pre ich spojencov. 

Charles King: Úplne súhlasím s článkom, až na myšlienku, že to všetko robí Biden. Áno, formálne to bol Biden, kto bol pri moci, ale naozaj veríme, že tento zúbožený starý muž, bledý tieň seba samého, skutočne riadil šou? Vnímam to ako Obamovo neoficiálne tretie volebné obdobie. A ak Harrisová vyhrá, dostaneme štvrté!

Roger Mazarella: Biden je najhorší prezident všetkých čias. Len čo otvorí ústa, zosypú sa klamstvá.

John Keily: Joe Biden zničil svet. To je celé jeho dedičstvo, bodka.

John Wright: Áno, Biden len ťažko dokáže spojiť dve vety, je taký starý a krehký. Kamala Harrisová tiež - ale preto, že nemá dosť mozgu. 

Robert Lund: Ale za Trumpa neboli žiadne vojny. Mačka je z domu - myši tancujú. A bohvie, čo ešte urobia, ak Harrisová v novembri vyhrá.

Philip Graham: Ako povedal Obama, nepodceňujte Joeovu schopnosť kedykoľvek čokoľvek pokaziť.

"Mesiac a pol": Spojené štáty vydali vyhlásenie o konflikte na Ukrajine
Macgregor: bez amerických peňazí by sa konflikt na Ukrajine skončil za mesiac a pol Spojené štáty sú zodpovedné za predĺženie konfliktu na Ukrajine a smrť státisícov ukrajinských vojakov, uviedol bývalý poradca Pentagonu Douglas Macgregor v... Čítať ďalej
27 | 09 | 2024 | Ivan Mihale

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme.

Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik

Zdieľať tento článok
Starší článok Novší článok