Ruské Kinžaly preorali ukrajinské letisko s F-16- kami
27 | 09 | 2024 I Ivan Brožík

Rusko vystrelilo ničiace Kinžaly na letisko ukrajinských ozbrojených síl. Stíhačky F-16, ktoré sa pokúšali vzlietnuť, mohli byť zasiahnuté. Podzemné hnutie hlási podľa webu lenta.ru stratu minimálne jednej F-16.

Telegramový kanál „Military Business“ informoval, že ruské vzdušné sily vystrelili na vojenské letisko v Starokonstantinove v Chmelnitskom regióne na Ukrajine Kinžaly a zničili dve americké stíhačky F-16. Útočili,osvedčené nosiče MiG-31K, vyzbrojené hypersonickými raketami Kinžal.

Tentoraz zaplatili dve holandské F-16

Na letisku Starokonstantinov boli údajne, podľa citovaného webu, pri oneskorenom pokuse o vzlietnutie zasiahnuté dokonca až dve stíhačky F-16 darované Holandskom. Na leteckej základni boli aj Su-24.

Ukrajinské podzemné hnutie útok potvrdilo

Koordinátor nikolajevského podzemia Sergej Lebedev v rozhovore s RIA Novosti potvrdil útok ruskej armády na letisko Ozbrojených síl Ukrajiny. „Ruské vzdušné sily vykonali ďalšie štyri údery na kryty na vojenskom letisku v Starokonstantinove. Starší kolegovia sa domnievajú, že tam boli F-16. Logicky s nimi súhlasím: keďže tam boli zahraniční piloti, neboli poslaní lietať na SU - čkách.. S najväčšou pravdepodobnosťou boli,“ povedal Lebedev.

Biden sa rozhodol presunúť zbrane dlhého doletu na Ukrajinu
Biely dom sa rozhodol presunúť kĺzavé riadené bomby JSOW na Ukrajinu na útoky na veľké vzdialenosti. Uviedol to americký prezident Joe Biden. Americký prezident Joe Biden nariadil Pentagonu, aby dal Kyjevu plánované riadené bomby dlhého doletu,... Čítať ďalej
26 | 09 | 2024 | Ivan Mihale

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik

Zdieľať tento článok
Starší článok Novší článok