Roth Neveďalová: Nálepky patria na notebook stredoškoláčky, nie poslankyne NRSR
28 | 09 | 2024 I Eka Balašková

O europoslankyni Kataríne Roth Neveďalovej (Smer-SSD) sa rozhodne nedá povedať, že by v Bruseli stratila kontakt so slovenskou politickou realitou. Svojich voličov o tom presviedča aj statusom, v ktorom komentuje niekoľko vybraných udalostí aktuálneho týždňa.

Neunikla jej upútavka k filmu o Zuzane Čaputovej ktorý v statuse zhodnotila, ako pokračovanie budovania kultu osobnosti. Bez povšimnutia neobišla ani nálepky na notebooku poslankyne Plavákovej (PS) a výrok Rudolfa Huliaka (SNS / NK), že Eduard Heger (Demokrati) objavil existenciu Sobraniec, ale aj zníženie DPH-čky na knihy.

Kasový trhák v slovenských kinách

„Konečne zverejnili prvé zábery dlho očakávaného kultúrneho počinu - dokumentárneho filmu o bývalej najlepšej slovenskej prezidentke. Po tom, čo vyšlo niekoľko kníh, ide sa zarobiť ešte aj na filme, lebo určite naň budú stáť rady a bude to hlavný trhák v kinách,“konštatuje so štipkou irónie europoslankyňa, ktorá knihu a prednáškové turné po zahraničných univerzitách síce chápe, ale film už vníma ako vytváranie kultu osobnosti, čo je už podľa nej smiešne.  „Ale možno je to tá chýbajúca kultúra, o ktorej tu toľko niektorí rozprávajú.“

Ako Mažgút zo SMERU totálne preargumentoval Hlinu a opozičnú spol. s.r.o.
"Nezbavujte sa zodpovednosti za spálenú zem, ktorá ostala po vašom amatérskom “vládnutí”" - píše v statuse na sociálnej sieti Ján Mažgút zo SMERu - SSD. Pridáva aj video, na ktorom zotrel opozíciu tak, ako učiteľ handrou vyčistil deťmi počmáranú... Čítať ďalej
27 | 09 | 2024 | Ivan Brožík

Hromadné odsúdenie poslanca Rudolfa Huliaka

Roth Neveďalová na Huliakovu adresu konštatuje, že voči nej bol vždy slušný a o návrhoch v oblasti poľnohospodárstva s ním rada diskutuje. Svoj výrok na adresu kolegyne Plavákovej prehnal.  „V politike by sme mali ísť príkladom v slušnom vyjadrovaní a rešpekte voči politickým oponentom,“ doplnila europoslankyňa. To, že Huliak to prehnal však nikoho neospravedlňuje, aby sa vo svojej nenávisti vysmievali z jeho výzoru, či názorov. „Dokonca som čítala komentáre niektorých "akože kultúrnych elít", ktoré by sa možno mali najskôr pozrieť do zrkadla. Týmto sa situácia nevyrieši,“poznamenáva europoslankyňa.

Parlament nie je holubník a poslanci nie sú pubertiaci

„A tiež si myslím, že používanie nálepiek na notebookoch patrí na strednú školu a nie do parlamentu. Aj keď zrazu zázračne na notebook prilepíte aj slovenskú vlajku. Snáď stačia rôzne odznaky, či verbálne prejavy politických názorov. Dokonca by som sa zamyslela aj nad nápismi na tričkách. Parlament nie je holubník a verím, že poslanci majú dosť priestoru a kopec novinárov k dispozícii, aby vyjadrili svoj názor,“myslí si Roth Neveďalová.

FOTO TASR - Martina Kriková | Na snímke opozičná poslankyňa Národnej rady (NR) SR z Progresívneho Slovenska (PS) Lucia Plaváková ukazuje počítač s nálepkami, za ktoré ju podpredseda parlamentu Andrej Danko (SNS) vykázal z rokovacej sály počas zasadnutia parlamentu v Bratislave v stredu 25. septembra 2024.

Zvláštne Hegerove myšlienkové pochody

Roth Neveďalová zaregistrovala aj účasť Eduarda Hegera na tradičnom jarmoku v Sobranciach

„Keďže sa mu zdalo, že sa stretol s malým počtom ľudí, vyhodnotil to svojsky - podľa neho preto, že Fico ide zaviesť vyššie dane. Nuž pán Heger, tie dane a zmeny treba urobiť kvôli šafáreniu vlády, ktorej ste boli najskôr ministrom financií a potom predsedom. A tých ľudí ste nestretli, pretože na Vás už vôbec nie je nikto zvedavý,“ hodnotí europoslankyňa Hegerovu politickú pozíciu. Chápe síce jeho snahy vrátiť sa na politické výslnie, no mal si na to vybrať inú, ako peniazmi síce naplnenú, no politicky, personálne a tematicky podvýživenú stranu.

Erik Tomáš: Naprávame krivdu voči opatrovateľom (VIDEO)
Slovenskí opatrovatelia ľudí s ťažkým zdravotným postihnutím (ŤZP) v lete dostali od minulej vlády nepekný darček – opatrovateľský príspevok sa im síce zvýšil, no inými obmedzeniami bol výrazne krátený. Aktuálne minister práce, sociálnych vecí a... Čítať ďalej
27 | 09 | 2024 | Eka Balaskova

Lacnejšie knihy

„No a teda knihy budú nakoniec teda snáď až zadarmo. Keď už tá vyššia DPH nebude, očakávam zníženie ich ceny a prudký nárast predaja. Ideálne v malých kníhkupectvách, či vydavateľstvách. Pod každý vianočný stromček patrí kniha. A namiesto instagramových príbehov bude každý ráno po ceste do práce čítať knižku,“očakáva Roth Neveďalová zase len ironicky voči tým, ktorí najviac kričali proti zvýšeniu DPH na knihy. Našu „knihomoľská“ časť  redakcie len dodáva: bodaj by sa tie kníhkupectvá skutočne plnili.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik

Zdieľať tento článok
Starší článok Novší článok